Hybride warmtepomp Elburg Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “gewone” hr-ketel kun je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, zonneboiler, het warmtenet, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt veel genoemd, maar ook duur. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Elburg met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze website ontdek je aanvullende details over voordelen en nadelen , subsidies, geschatte besparing, werking en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de welbekende mono cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Elburg. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en niet al te dure aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Daarnaast is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik verminder je zo met 67%. De hr-ketel “helpt” als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige uitvoeringen zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een oplossing. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is essentieel. Welk type pomp sluit aan bij mijn wensen en budget? Hieronder detecteer je meer details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Thermia verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Elburg. Een ‘airco achtig’ toestel “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het apparaat transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit afgezogen ventilatielucht in de woning. De warmte die hier wordt gewonnen wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat is bijzonder effectief. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3500.

Makkelijk te installeren

Prima te integreren in bestaande woningen.

Verantwoord verwarmen

Beperkt jouw gasverbruik met 80%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Elburg. Waar mag ik op rekenen? Hieronder lees je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Elburg aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemakkelijk €380 per jaar. Bovendien neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2150 kilo. Lekker geld overhouden en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Oldebroek.

Type installatie Energieverbruik* Energiekosten* Besparen* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1700 m3 gas €1071 €0 3350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 700 m3 gas + 1250 kWh per jaar €691 €380 2150 kilo

* Per kalenderjaar (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Elburg? (update oktober 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met aankoopkosten, kosten van de installateur, eventuele subsidie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Gelderland.

Kostprijs

Als eerste hebben we de investering in de installatie. Daarnaast bedragen de installatiekostenvaak ongeveer 30% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Elburg.

ISDE Subsidie in Elburg

De landelijke autoriteit heeft een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1100 – plus minus €4900. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het merk en type, vermogen en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ontdekken behoor je alle variabelen met elkaar verrekenen. De totale kosten, de besparing op je energienota, en natuurlijk subsidie. Over het algemeen resulteert dit in een behoorlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 6,5 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met verschillende opstellingen. De traditionele gas ketel werkt als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Selecteer minstens een ervaren installateur in Elburg. Verder kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijv. van Dru en Rendamax) is dan noodzakelijk. De gasketel springt bij als er extra capaciteit nodig is. O.a. bij strenge vorst. Goed om te weten: niet elke hr-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je een keuze maakt. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Woensdrecht installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Elburg)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Elburg.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of om te wassen. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en energieverbruik ga jij voor een kleine (100 liter ) of grote zonneboiler (300 liter). Dankzij een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die je ‘s avonds gebruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Elburg aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!