Hybride warmtepomp Gouda Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Intergas, Atag, Nefit) wordt verboden vanaf 2021. Jouw welbekende hr-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzaam alternatief. O.a. een biomassaketel, het warmtenet, pelletkachel, elektrische cv-ketel, zonneboiler of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer in trek, maar ook duur. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Gouda met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Goedkoop, het past in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hier vergelijk je nuttige informatie over verschillende soorten, werking, energieverbruik, geschatte besparing en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw “oude” mono cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Gouda. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouw. Een ongecompliceerde en voordelige aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 77%. De CV-ketel doet alleen z’n werk bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna iedere situatie is er een passende installatie. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is cruciaal. Welke uitvoering strookt met mijn huis? Hierna vind je meer uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk ZBPro subsidie).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Gouda. Een buitenunit met ventilator haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte gaat via leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp profiteert van lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De warmtepomp werkt zeer efficiënt. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat bestel je al vanaf €3500.

Makkelijk te installeren

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Verantwoorde keuze

Schroeft gasverbruik terug tot 65%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Gouda. Exacte aantallen? Hieronder check je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Gouda aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – om en nabij de €410 op jaarbasis. Bovendien minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1950 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je bestrijdt het broeikaseffect. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Plasmolen.

Installatie Stroom & Gas verbruik* Energiekosten* Besparen* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 2000 m3 gas €1260 €0 3150 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 1000 m3 gas + 1100 kWh per jaar €850 €410 1950 kilo

* Per kalenderjaar (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Gouda? (update oktober 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, kosten van de installateur, subsidies en stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Zuid-Holland.

Productprijs

De meeste kosten zitten ‘m in de kosten van de apparatuur. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 35% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, terwijl je minder gas stookt. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Gouda.

Subsidie (ISDE) in Gouda

Het rijk hanteert een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1400 tot €2500. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te achterhalen moet je alle type kosten en baten in een overzicht plaatsen. De aanschafkosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en uiteraard je subsidie. Doorgaans vloeit hieruit voort een serieus rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met allerhande systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als je veel warm water gebruikt. Neem altijd een vakbekwame installateur in Gouda. Ook kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler laten installeren. Meer over al deze combinaties check je in onderstaande alinea.

Combinatie met huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als Dru + Viessmann) is in deze situatie onontbeerlijk. De gasketel springt bij als het echt nodig is. Denk aan situaties in de koudere maanden. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel kun je combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je overgaat tot de aankoop. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Akmarijp installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Gouda)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kun je optioneel genereren met eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Gouda.

Zonneboiler aansluiten

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken in de badkamer of om te koken. De boilers zijn er in formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en energieconsumptie kies je een kleine (150 liter) of grotere boiler (275 liter). Dankzij innovatieve zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Gouda laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!