Hybride warmtepomp Heemskerk Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Nefit, Remeha) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw “oude” verwarmingsketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzaam alternatief. Interessante opties zijn het warmtenet, elektrische cv-ketel, biomassaketel, zonneboiler, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Heemskerk met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, het past in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Met behulp van deze site signaleer je handige details over subsidies, terugverdientijd, energieverbruik, verschillende soorten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw klassieke hr-ketel. Het wordt veel toegepast in Heemskerk. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en meer recente woningen. Een relatief eenvoudige en niet al te dure aanpak om te besparen op de energienota. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 75%. De hr-ketel is alleen nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige uitvoeringen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een hybride systeem. Belangrijk: isolatie van dak, vloer en gevel is cruciaal. Welk type pomp matcht bij mijn situatie en budget? Hierna ontdek je meer details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Panasonic installatie).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Heemskerk. Een soort airco-installatie maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie laat je al installeren vanaf €3400.

Handige snelle montage

Geen aanpassingen in huis nodig.

Verantwoorde keuze

Minimaliseert gasverbruik met 80%. Bijna gasvrij leven.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is niet duur, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Heemskerk. Hoeveel precies? Onderstaand ontdek je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Heemskerk op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – eenvoudig €380 per 12 maanden. Verder verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1750 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Rucphen.

Type opstelling Gas + Elektra verbruik* Energienota* Besparen* CO2-uitstoot
HR-ketel 1950 m3 gas €1228,5 €0 2950 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 950 m3 gas + 1250 kWh per jaar €848,5 €380 1750 kilo

* Per kalenderjaar (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Heemskerk? (update oktober 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, installatiewerk, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Holland.

Prijs van het systeem

Als eerste hebben we de winkelprijs van de warmtepomp. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld gezien 35% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Heemskerk.

ISDE Subsidie in Heemskerk

De RVO hanteert een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, het warmtenet, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €900 tot +/- €3400. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ramen moet je alle baten en kosten in een berekening gooien. De kosten van de installatie, de stroom/gas besparing en de subsidies. Normaal volgt een hoog rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met water-water en aardbronnen duurt dat aanzienlijk langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor meerdere warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan jij doen met allerlei opstellingen. De (CV) gasketel springt aan als er extra capaciteit nodig is. Kies hiervoor tenminste een gecertificeerde installateur in Heemskerk. Bovendien kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. Meer daarover bekijk je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijv. van Atag + Radson) is noodzakelijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als de warmtevraag erg hoog is. Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Ook interessant: hybride systeem in Barchem installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Heemskerk)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kun jij uiteraard zelf opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Heemskerk.

Combineren met zonneboiler

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over warm water om te benutten in de badkamer of voor de afwas. Je kunt ze aanschaffen in allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en energieconsumptie zoek jij een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (300 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Heemskerk aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!