Hybride warmtepomp Hellevoetsluis Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke hr-ketel (Vaillant, Atag, Nefit, Remeha) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw huidige ketel CV-ketel op gas kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Bijvoorbeeld pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Hellevoetsluis met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je aanvullende details over voordelen en nadelen , energieverbruik, terugverdientijd, verschillende soorten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw “oude” verwarmingsketel. We zien het veel in Hellevoetsluis. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe huizen. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare wijze om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Verder is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 82%. De hr-ketel is alleen nodig als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige apparaten zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna elke woning is er een hybride systeem. Let op: isolatie + HR++ glas is een vereiste. Welke installatie rijmt met mijn huis? Onderstaand ontdek je meer info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Western Airconditioning installatie).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Hellevoetsluis. Een ‘airco achtig’ toestel maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen warmte gaat per een leiding naar het binnendeel. Het systeem vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp profiteert van warmte in de ventilatielucht. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem bestel je al vanaf €3000.

Simpele installatie

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Erg milieuvriendelijk

Verkleint jouw gasverbruik met 70%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Hellevoetsluis. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand check je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Hellevoetsluis aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: de totale energielasten gaan naar beneden, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – zo rond de €410 op jaarbasis. Eveneens reduceer je de CO2 uitstoot met 1800 kilo. Flink wat goed besparen en daarnaast erg milieubewust. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Schalkwijk.

Installatie Gas + Elektra verbruik* Energielasten* Besparingen* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1500 m3 gas €945 €0 3000 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 500 m3 gas + 1100 kWh per jaar €535 €410 1800 kilo

* Per 12 maanden (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Hellevoetsluis? (update oktober 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, kosten van de installateur, eventuele subsidie en het toekomstige energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Zuid-Holland.

Productprijs

De meeste kosten zitten ‘m in het tarief voor de pomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 45% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Hellevoetsluis.

Subsidie (ISDE) in Hellevoetsluis

De landelijke autoriteit verleent een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als zonneboilers, pelletkachels, het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2100 – plus minus €2500. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het type systeem, vermogen en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te calculeren dien je alle aspecten optellen en berekenen. De totale kosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en de subsidies. In de meeste gevallen kom je tot een behoorlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6 jaar. Voor dure systemen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van meerdere warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Je kunt denken aan verschillende combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig wanneer dat echt nodig is. Zoek daarvoor tenminste een gecertificeerde installateur in Hellevoetsluis. Ook kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen aanschaffen. De tips van onze experts check je in onderstaande alinea.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van merken als Coopra of Geveke) is in dit geval onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je opeens veel warm water gebruikt. Wanneer? Bijvoorbeeld op koude dagen. Update: niet iedere ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Lees je goed in alvorens jij het systeem gaat bestellen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Benneveld installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Hellevoetsluis)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kun je eventueel genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een goede stap richting gasvrij wonen in Hellevoetsluis.

Combineren met zonneboiler

Via jouw zonneboiler kun je altijd gebruik maken van voldoende warm tapwater, voor sanitair gebruik of voor de afwas. Deze producten zijn te koop in grote en kleine versies. Op basis van het aantal bewoners en energiebehoefte kies je een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (275 liter). Middels grensverleggende zonnecollectoren bovenop je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Hellevoetsluis installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!