Hybride warmtepomp Holwerd Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke cv-ketel (van Intergas, Atag, Nefit, Vaillant) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een gasvrij alternatief. Voorbeelden zijn het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, zonneboiler of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is ook prijzig. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Holwerd met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Op deze website bekijk je nuttige informatie over terugverdientijd, subsidies, werking, energiekosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw huidige ketel CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Holwerd. Zo’n hybride systeem is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe huizen. Een relatief eenvoudige en betaalbare wijze om het gasverbruik te verminderen. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 67%. De hr-ketel ondersteunt als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige systemen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor praktisch elk type woning is er een passende installatie. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is een vereiste. Welk model strookt met mijn situatie en budget? Hierna check je praktische info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Galmet warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Holwerd. Een buitenunit (airco-achtig systeem) maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen energie gaat door leidingen naar het binnendeel. Deze verandert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. De warmte die hier wordt gewonnen wordt getransporteerd naar de CV. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride systeem is al verkrijgbaar vanaf €3200.

Makkelijk te installeren

Je hele huis hoeft niet over de kop

Een 'groen' systeem

Beperkt jouw gasverbruik met 60%. Denk aan de wereld!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, de subsidies zijn hoog en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Dongeradeel. Waar mag ik op rekenen? Onderstaand lees je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Holwerd op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energienota valt lager uit, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In het schema schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – gemiddeld €310 per kalenderjaar. Eveneens reduceer je de CO2 uitstoot met 1750 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Sint Maarten.

Type installatie Verbruik energie* Energierekening* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 2950 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 550 m3 gas + 1600 kWh per jaar €666,5 €310 1750 kilo

* Per kalenderjaar (update oktober 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Holwerd? (update oktober 2021)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, kosten van de installateur, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Friesland.

Prijs van de apparatuur

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit het tarief voor de pomp. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 40% van de pomp-kosten. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Holwerd.

Subsidie (ISDE) in Holwerd

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hanteert een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1200 – €4000. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het type, vermogen (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te begroten betaam je alle soorten opbrengsten en kosten in een berekening gooien. De kosten van de installatie, de besparing op energie en de hoogte van de subsidie. Vaak resulteert dit in een behoorlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Voor dure systemen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit is mogelijk met allerhande systemen. De gasketel (CV) blijft werken als je veel warm water gebruikt. Selecteer minstens een betrouwbare installateur in Holwerd. Bovendien kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Een uitgebreide toelichting lees je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van een merk als Baxi of Thermagas) is in deze situatie onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als de warmtevraag erg hoog is. O.a. in de koudere maanden. Actualiteit: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens jij het systeem gaat bestellen. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Bontebok installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Dongeradeel)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde energie kun je eventueel opwekken met zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar gasvrij wonen in Holwerd.

Zonneboiler plaatsen

Door je eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om voldoende warm tapwater, voor sanitair gebruik of om te koken. Deze producten zijn te koop in grote en kleine versies. Op basis van het aantal bewoners en energiebehoefte ga jij voor een kleine (200 liter) of een XL-systeem (400 liter). Dankzij speciale zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Holwerd laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!