Hybride warmtepomp Jaarsveld Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse hr-ketel (Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw klassieke hr-ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Bijvoorbeeld pelletkachel, infraroodpanelen, zonneboiler, het warmtenet, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer in trek, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Jaarsveld met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl signaleer je aanvullende uitleg over verschillende soorten, subsidies, energieverbruik, terugverdientijd en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” hr-ketel. We zien het veel in Jaarsveld. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare manier om het gasverbruik terug te dringen. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik kan je zo reduceren met 60%. De CV-ketel “helpt” wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige apparaten zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere types dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna elke woning is er een geschikt systeem. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is cruciaal. Welke uitvoering matcht bij mijn situatie en budget? Onderstaand ontdek je meer details over de 2 meest populaire installaties (of check YORK warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Jaarsveld. Het buitendeel (een soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat per leidingen naar het binnendeel. Het systeem verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp profiteert van de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie is al verkrijgbaar vanaf €3000.

Simpele installatie

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 75%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Lopik. Wat is realistisch? Hierna bekijk je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Jaarsveld aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €360 op jaarbasis. Bovendien verminder jij CO2 uitstoot 1900 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en daarnaast erg milieubewust. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Stedum.

Type systeemStroom & Gas verbruik*Energienota*Besparing*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1800 m3 gas€1134€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel800 m3 gas + 1350 kWh per jaar€774€3601900 kilo

* Berekend op jaarbasis (update januari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Jaarsveld? (update januari 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, installatiekosten, eventuele subsidie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Utrecht.

Prijs van het systeem

Als eerste hebben we de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 35% van de pomp-kosten. Je gaat meer stroom verbruiken, terwijl je minder gas stookt. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Jaarsveld.

ISDE Subsidie in Jaarsveld

Het rijk biedt een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmtenet, zonneboilers en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €900 tot €3000. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, capaciteit (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ramen dien je alle baten en kosten verrekenen. De aanschafkosten, de vermindering van energieverbruik en natuurlijk subsidie. Over het algemeen kom je tot een aantrekkelijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6,5 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken ligt dit uiteraard hoger.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met velerlei combinaties. De (CV) gasketel springt aan wanneer dat echt nodig is. Kies hiervoor wel een betrouwbare installateur in Jaarsveld. Verder kan jij zonneboilers en ook zonnepanelen nemen. Meer over al deze combinaties tref je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een compatibel HR-ketel (bijvoorbeeld van Ferroli en Radson) is echter onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je veel warm water gebruikt. Wanneer? Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Noemenswaardig: niet elke cv kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Zoek ook naar hybride systeem in Burgerbrug installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Lopik)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kun je eventueel zelf opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in Jaarsveld.

Zonneboiler

Via jouw zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, voor een warme douche of voor de wasmachine. Dergelijke boilers kan je bestellen in verschillende groottes. Door te kijken naar aantal inwoners en energiegebruik selecteer je een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (300 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren op jouw dak kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Jaarsveld laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!