Hybride warmtepomp Kapel Avezaath Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende hr-ketel (Intergas, Nefit, Vaillant, Atag) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw welbekende cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een groene verwarmingsbron. Interessante opties zijn elektrische cv-ketel, biomassaketel, pelletkachel, het warmtenet, zonneboiler of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Kapel Avezaath met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Met behulp van deze site signaleer je praktische uitleg over subsidies, energiekosten, verschillende soorten, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw huidige ketel hr-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Kapel Avezaath. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en betaalbare manier om te besparen op de energienota. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 80%. De hr-ketel doet alleen z’n werk bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor vrijwel elk soort woning is er een passende installatie. Belangrijk: matige tot goede isolatie is noodzakelijk. Welke uitvoering strookt met mijn woning? Onderstaand detecteer je meer info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk ARGO).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Kapel Avezaath. Een buitenunit “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het systeem verandert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. De installatie werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride oplossing laat je al installeren vanaf €3000.

Handige snelle montage

Binnen een dag geïnstalleerd

Milieubewust product

Minimaliseert gasverbruik met 60%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De investering ligt laag, de subsidies zijn hoog en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Tiel. Waar moet ik aan denken? Hierna check je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Kapel Avezaath aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel geeft onze expert een toelichting. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – ongeveer zo’n €450 per jaarafrekening. Verder verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1650 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Stroobos.

Type opstelling Stroom & Gas verbruik* Energierekening* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1600 m3 gas €1008 €0 2850 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 600 m3 gas + 900 kWh per jaar €558 €450 1650 kilo

* Berekend op jaarbasis (update september 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Kapel Avezaath? (update september 2021)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, kosten van het installeren, subsidies en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Gelderland.

Kostprijs

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de kostprijs van het systeem. Daarnaast bedragen de installatiekostenvaak ongeveer 45% van de kostprijs. Het stroomverbruik stijgt, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Kapel Avezaath.

Subsidie (ISDE) in Kapel Avezaath

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmtenet en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1900 tot €4500. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het type, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te berekenen dien je alle variabelen verrekenen. De totale kosten, de besparing op energie en vanzelfsprekend de subsidie. Over het algemeen kom je uit op een hoog rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met verschillende manieren. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig bij piekverbruik. Kies hiervoor wel een gecertificeerde installateur in Kapel Avezaath. Tevens kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler installeren. Meer daarover lees je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van merken als Dietrich of natuurlijk Novum) is echter onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als de warmtevraag erg hoog is. Onder andere in de winter. Belangrijk: niet elke cv werkt i.c.m. een warmtepomp. Lees je goed in voordat jij het product gaat kopen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Daarle installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Tiel)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een goede stap richting een energieneutrale woning in Kapel Avezaath.

Zonneboiler aansluiten

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je nooit verlegen om warm water om te benutten voor een warme douche of in de keuken. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of een XL-systeem (350 liter). Dankzij innovatieve zonnecollectoren op je woning kan water worden verwarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Ook een hybride systeem in Kapel Avezaath laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!