Hybride warmtepomp Kats Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Intergas, Nefit) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “gewone” hr-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Populaire voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachel, zonneboiler of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Kats met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Hier detecteer je praktische uitleg over werking, subsidies, verschillende soorten, kosten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige ketel gasgestookte ketel. Een vrij gangbare installatie in Kats. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een probleemloze en voordelige oplossing om het gasverbruik terug te dringen. Daarbovenop is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 79%. De cv-ketel is alleen nodig als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige systemen zijn puur voor de verwarming, en andere apparaten dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor haast elke ruimte is er een passende installatie. Goed om te weten: redelijke isolatie is vereist. Welke uitvoering spoort met mijn wensen en budget? Hieronder lees je een korte uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Auer).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Kats. Een soort airco-installatie “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen warmte gaat door leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride oplossing vind je al vanaf €2900.

Handige snelle montage

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Toekomstbestendig

Verkleint jouw gasverbruik met 50%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Noord-Beveland. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand signaleer je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Kats aan).

Besparen met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bespaart op je energielasten, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In het schema geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – ongeveer zo’n €410 per jaar. Ook beperk je de Co-2 uitstoot tot 1850 kilo. Goed voor jouw portemonnee en jij bent duurzaam bezig. Lees nu verder over hybride warmtepomp Surhuizum.

Type systeem Gas + Elektra verbruik* Energiekosten* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1800 m3 gas €1134 €0 3050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 800 m3 gas + 1100 kWh per jaar €724 €410 1850 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juni 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Kats? (update juni 2024)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kostprijs, aansluitkosten, subsidies en het verwachtte energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Zeeland.

Productprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de prijs van het fysieke product. Daarnaast bedragen de installatiekostenga uit van 40% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar veel minder (duur) gas. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Kats.

Subsidie (ISDE) in Kats

De RVO verleent een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1700 tot ongeveer € 3800. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het merk, vermogen en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te calculeren behoor je alle soorten opbrengsten en kosten in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en de subsidies. Normaliter vloeit hieruit voort een behoorlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 6 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met verschillende oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als de warmtevraag erg hoog is. Neem wel een betrouwbare installateur in Kats. Ook kan jij zonnepanelen en een zonneboiler nemen. Meer over al deze combinaties bekijk je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Berreta + Sentry) is echter onontbeerlijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra capaciteit nodig is. O.a. in de koudere maanden. Actualiteit: niet elke cv kun je combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je overgaat tot de aankoop. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Dalerpeel installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Noord-Beveland)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze energie kan je met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar de “0” op de gasmeter in Kats.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar diverse afmetingen. Met het aantal huisgenoten als basis en verbruik van energie selecteer je een kleine (200 liter) of grote zonneboiler (400 liter). Dankzij slimme zonnecollectoren op je woning kan water worden verwarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Kats installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!