Hybride warmtepomp Katwoude Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Remeha, Atag, Intergas) wordt verboden vanaf 2021. Jouw huidige ketel mono cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Interessante opties zijn biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Katwoude met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en erg duurzaam. Op deze pagina ontdek je praktische informatie over subsidies, energieverbruik, terugverdientijd, werking en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel cv-ketel. We zien het veel in Katwoude. Een dergelijk hybride opstelling is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Een relatief eenvoudige en vrij betaalbare oplossing om te besparen op de energienota. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik minimaliseer je zo met 81%. De CV-ketel “helpt” wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige systemen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna elke woning is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is noodzakelijk. Welk systeem sluit aan bij mijn huis? Hieronder bekijk je een korte uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Bosch).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Katwoude. Een buitenunit (airco-achtig systeem) “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze opgevangen warmte vindt z’n weg via een leiding naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van de aangezogen lucht uit huizen. De opgevangen warmte geeft het af aan de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte bij het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €2600.

Simpele installatie

Binnen een dag geïnstalleerd

Erg milieuvriendelijk

Beperkt jouw gasverbruik met 60%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Waterland. Concrete cijfers? Onderstaand bekijk je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Katwoude aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – al gauw €380 per jaar. Eveneens reduceer je de CO2 uitstoot met 2000 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Swalmen.

Situatie Stroom & Gas verbruik* Kosten stroom + gas* Besparing* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1950 m3 gas €1228,5 €0 3200 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 950 m3 gas + 1250 kWh per jaar €848,5 €380 2000 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juni 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Katwoude? (update juni 2024)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kostprijs, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en het verwachtte energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Noord-Holland.

Kosten

De totale kosten bestaan o.a. uit de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld zo’n 35% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Katwoude.

ISDE Subsidie in Katwoude

De RVO verleent een vorstelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €2000 – plus minus €3200. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het type, het aantal KW en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te calculeren moet je alle aspecten verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op energie en de hoogte van de subsidie. Normaal kom je tot een aanzienlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 6 jaar. Bij de geavanceerde producten met water-water en aardbronnen ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van diverse warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan allerhande combinaties. De gasketel (CV) blijft werken wanneer dat echt nodig is. Neem wel een gediplomeerde installateur in Katwoude. Tevens kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen aanschaffen. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld AWB en RLM) is dan onontbeerlijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als het echt nodig is. Bijvoorbeeld op koude dagen. Belangrijk: niet elke gasgestookte ketel kun je combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je een keuze maakt. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Dalmsholte installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Waterland)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kan jij mogelijk met je eigen zonnepanelen genereren. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar een woning zonder gasverbruik in Katwoude.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten in de badkamer of voor de wasmachine. Dergelijke boilers kan je bestellen in diverse afmetingen. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik selecteer je een kleine (200 liter) of grote variant (375 liter). Met baanbrekende zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Katwoude laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!