Hybride warmtepomp Kruisland Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” gasgestookte ketel (zoals Atag, Intergas, Vaillant, Nefit) wordt verboden vanaf 2021. Jouw klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, pelletkachel, het warmtenet, zonneboiler of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Kruisland met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over verschillende soorten, voordelen en nadelen , subsidies, energieverbruik en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke verwarmingsketel. Zeer populair in Kruisland. Zo’n hybride systeem wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouw. Een probleemloze en betaalbare wijze om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 66%. De cv-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zorgen voor een verwarmd huis, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor eigenlijk elk huis is er een hybride systeem. Goed om te weten: isolatie + HR++ glas is vereist. Welk model strookt met mijn wensen en budget? Hieronder signaleer je meer details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Renson).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Kruisland. Een soort ventilator buiten onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen energie gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. De pomp verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride apparaat bestel je al vanaf €2000.

Handige snelle montage

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Verantwoord verwarmen

Minimaliseert gasverbruik met 70%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De kostprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Steenbergen. Waar moet ik aan denken? Verderop detecteer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Kruisland aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. In de tabel kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – eenvoudig €450 op jaarbasis. Verder verminder jij CO2 uitstoot 2050 kilo. Flink wat goed besparen en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Lees nu verder over hybride warmtepomp Tuitjenhorn.

Type opstellingEnergieconsumptie*Kosten stroom + gas*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1550 m3 gas€976,5€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel550 m3 gas + 900 kWh per jaar€526,5€4502050 kilo

* Berekend op jaarbasis (update februari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Kruisland? (update februari 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, installatiewerk, ISDE subsidie en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Noord-Brabant.

Productprijs

De meeste kosten zitten ‘m in de prijs van het fysieke product. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 45% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, en het gasverbruik neemt af. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Kruisland.

ISDE Subsidie in Kruisland

De landelijke autoriteit hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmtenet, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1300 tot €4300. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, het aantal KW en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te begroten betaam je alle soorten opbrengsten en kosten verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en natuurlijk subsidie. Normaal kom je tot een interessant rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met aardwarmte (boring) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd diverse warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Dit is mogelijk met tal van manieren. De gasketel (CV) blijft werken op de piekmomenten. Neem minstens een gecertificeerde installateur in Kruisland. Tevens kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen laten installeren. Alles over dit onderwerp lees je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van merken als AWB en Mark) is echter benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking als het echt nodig is. O.a. op koude dagen. Goed om te weten: niet elke hr-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens jij het systeem gaat bestellen. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Deurningen installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Steenbergen)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze energie kun je optioneel via je eigen zonnepanelen opwekken. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Is voor nu een prima maatregel voor een woning zonder gasverbruik in Kruisland.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om voldoende warm tapwater, in de badkamer of om te koken. Deze producten zijn te koop in formaten groot en klein. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiegebruik zoek jij een kleine (100 liter ) of grote zonneboiler (375 liter). Via innovatieve zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die in de avond meteen consumeerbaar is.

Direct een hybride systeem in Kruisland laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!