Hybride warmtepomp Kuinre Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, Intergas, Remeha) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw klassieke gasgestookte ketel mag je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. O.a. een pelletkachel, elektrische cv-ketel, het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, maar ook duur. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Kuinre met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Hieronder check je alle details over terugverdientijd, subsidies, verschillende soorten, voordelen en nadelen enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw klassieke verwarmingsketel. We zien het veel in Kuinre. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouw. Een relatief eenvoudige en voordelige benadering om te besparen op de energienota. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 67%. De CV-ketel “helpt” als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten zijn puur voor de verwarming, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna elke woning is er een hybride systeem. Let op: isolatie van dak, vloer en gevel is een voorwaarde. Welke uitvoering past bij mijn huis? Hieronder vind je bruikbare info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Rotex).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Kuinre. Een soort airco buiten neemt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze opgevangen warmte gaat per een leiding naar het binnendeel. Deze vormt de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. Het systeem is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride oplossing er er al vanaf €2900.

Handige snelle montage

Je hele huis hoeft niet over de kop

Een 'groen' systeem

Schroeft gasverbruik terug tot 70%. Dat is onze plicht!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De investering ligt laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Steenwijkerland. Concrete cijfers? Hieronder analyseer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Kuinre aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde woning (1 persoon) – eenvoudig €430 per kalenderjaar. Tevens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2150 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en goed voor het milieu. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Tull en ‘t Waal.

InstallatieVerbruik energie*Energielasten*Besparingen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1650 m3 gas€1039,5€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel650 m3 gas + 1000 kWh per jaar€609,5€4302150 kilo

* Per kalenderjaar (update februari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Kuinre? (update februari 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, subsidies en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Overijssel.

Prijs van de apparatuur

De meeste kosten zitten ‘m in de winkelprijs van de warmtepomp. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 30% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Kuinre.

ISDE Subsidie in Kuinre

De overheid heeft een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €800 – €3800. De uiteindelijke subsidie hangt af van het type, capaciteit (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te calculeren betaam je alle bovenstaande zaken met elkaar verrekenen. De aanschafkosten, de besparing op je energierekening, en de hoogte van de subsidie. In de regel vloeit hieruit voort een aanzienlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van 8,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met water-water en aardbronnen moet je rekening houden met 11 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet water voor de douche en keuken, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Dit is mogelijk met allerlei combinaties. De (CV) gasketel springt aan bij heel koude dagen. Zoek daarvoor wel een betrouwbare installateur in Kuinre. Ook kun je zonneboilers en ook zonnepanelen kiezen. De mening van onze vakmannen lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van een merk als Elco of natuurlijk Viessmann) is echter nodig. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als de warmtevraag erg hoog is. O.a. bij strenge vorst. Noemenswaardig: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je een keuze maakt. Ook interessant: hybride systeem in Deventer installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Steenwijkerland)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde elektriciteit kun je optioneel genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een goede stap richting een energieneutrale woning in Kuinre.

Zonneboiler aansluiten

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten in de badkamer of in de keuken. Dergelijke boilers kan je bestellen in diverse afmetingen. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik kies je een kleine (200 liter) of grote zonneboiler (275 liter). Dankzij innovatieve zonnecollectoren op het huis wordt het water verwarmd en opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Kuinre installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!