Hybride warmtepomp Kwintsheul Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” cv-ketel (van Atag, Intergas, Nefit, Remeha) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw klassieke cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Voorbeelden zijn biomassaketel, pelletkachel, elektrische cv-ketel, zonneboiler, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Kwintsheul met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en gunstig voor de energienota. Hier detecteer je handige informatie over terugverdientijd, werking, subsidies, verschillende soorten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke gasgestookte ketel. Een vrij gangbare installatie in Kwintsheul. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en meer recente woningen. Een simpele en niet al te dure wijze om het gasverbruik te verminderen. Daarbovenop is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 81%. De hr-ketel is alleen nodig bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types zijn puur voor de verwarming, en andere systemen regelen het warme water. Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Goed om te weten: isolatie + HR++ glas is cruciaal. Welk model matcht bij mijn situatie en budget? Hieronder vind je een vergelijking van de 2 meest gekozen opties (en bekijk Sirac).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Kwintsheul. Het buitendeel (een soort airco) maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze opgevangen warmte gaat met leidingen naar het binnendeel. Het apparaat transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit warmte in de ventilatielucht. De warmte die hier wordt gewonnen wordt naar de gasketel gestuurd. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. Het systeem heeft een hoog rendement. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €2700.

Handige snelle montage

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Erg milieuvriendelijk

Verminder het gasverbruik met 50%. Bewuste energie!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De aanschafprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Westland. Dat klinkt goed, maar concreet? Verderop vind je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Kwintsheul aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Rechts vind je een rekenvoorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemakkelijk €390 op jaarbasis. Daarnaast daalt jouw Co2 uitstoot met 2350 kilo. Flink wat goed besparen en je bestrijdt het broeikaseffect. Lees nu verder over hybride warmtepomp Twijzelerheide.

Type systeemStroom & Gas verbruik*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1850 m3 gas€1165,5€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel850 m3 gas + 1200 kWh per jaar€775,5€3902350 kilo

* Berekend op jaarbasis (update februari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Kwintsheul? (update februari 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Zuid-Holland.

Kostprijs

Als eerste hebben we het tarief voor de pomp. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 25% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Kwintsheul.

Subsidie (ISDE) in Kwintsheul

Het rijk faciliteert in een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €900 tot ongeveer € 4900. De uiteindelijke subsidie hangt af van het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te calculeren betaam je alle baten en kosten in een berekening gooien. De aanschafkosten, de vermindering van energieverbruik en natuurlijk subsidie. Doorgaans kom je uit op een noemenswaardig rendement en een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met velerlei oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het erg koud is. Selecteer tenminste een ervaren installateur in Kwintsheul. Bovendien kun jij zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van bijvoorbeeld Berreta of Rodiac) is in dit geval aan te raden. Je gasketel wordt alleen geactiveerd op de piekmomenten. Bijvoorbeeld in de winter. Tip: niet elke gasgestookte ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je overgaat tot de aankoop. Vind alles uit over hybride systeem in Diepenveen installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Westland)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde elektriciteit kun je eventueel opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Kwintsheul.

Zonneboiler plaatsen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun je altijd gebruik maken van heet water voor dagelijks gebruik, voor de bad/douche of voor de wasmachine. Dergelijke boilers kan je bestellen in verschillende groottes. Door te kijken naar aantal inwoners en energiebehoefte kies je een kleine (150 liter) of grotere boiler (350 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Wil je een hybride systeem in Kwintsheul installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!