Hybride warmtepomp Langedijke Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, Intergas, Atag) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Interessante opties zijn pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is zeker niet goedkoop. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Langedijke met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op de site vind je alle details over werking, voordelen en nadelen , energieverbruik, energiekosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel hr-ketel. Het wordt veel toegepast in Langedijke. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en vrij betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 63%. De cv-ketel springt alleen bij bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere installaties dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Belangrijk: redelijke isolatie is noodzakelijk. Welk type pomp matcht bij mijn budget en eisen? Hieronder ontdek je meer uitleg over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Toshiba).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Langedijke. Een buitenunit (airco-achtig systeem) haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie vindt z’n weg via een leiding naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp profiteert van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het maken van warm tapwater? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €2900.

Eenvoudig te plaatsen

Binnen een dag geïnstalleerd

Toekomstbestendig

Schroeft gasverbruik terug tot 50%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Ooststellingwerf. Concrete cijfers? Hierna signaleer je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Langedijke op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – eenvoudig €430 per 12 maanden. Daarbij beperk je de Co-2 uitstoot tot 2250 kilo. Lekker geld overhouden en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Uithoorn.

Type installatie Energieverbruik* Energiekosten* Besparing* CO2-uitstoot
HR-ketel 1500 m3 gas €945 €0 3450 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 500 m3 gas + 1000 kWh per jaar €515 €430 2250 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Langedijke? (update oktober 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, installatiekosten, subsidies en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Productprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kostprijs van het systeem. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 30% van de kostprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Verreken de stroom- en gaskosten om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Langedijke.

Subsidie (ISDE) in Langedijke

De overheid verleent een vorstelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmtenet en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €900 tot +/- €3900. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het merk, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ontdekken behoor je alle kosten en baten optellen en berekenen. De kosten van de installatie, de vermindering van energieverbruik en uiteraard je subsidie. In het algemeen kom je tot een hoog rendement + gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met boringen en grondwater gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan jij doen met verschillende systemen. De (CV) gasketel springt aan als je veel warm water gebruikt. Zoek daarvoor zeker een gecertificeerde installateur in Langedijke. Ook kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Meer over al deze combinaties tref je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van een merk als Elco en RLM) is onmisbaar. De gasgestookte ketel treedt in werking als de warmtevraag erg hoog is. Denk aan situaties op koude dagen. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel werkt samen met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens je een systeem kiest. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Doetinchem installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Ooststellingwerf)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kun je eventueel via je eigen zonnepanelen opwekken. De opgewekte stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Langedijke.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of om te koken. De boilers zijn er in verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiebehoefte ga jij voor een kleine (100 liter ) of grote variant (375 liter). Met innovatieve zonnecollectoren op het huis wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Langedijke laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!