Hybride warmtepomp Nieuwstadt Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele hr-ketel (Remeha, Intergas, Atag, Vaillant) verdwijnt vanaf 2021. Jouw huidige ketel gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een groene verwarmingsbron. Bijvoorbeeld elektrische cv-ketel, het warmtenet, zonneboiler, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer in trek, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Nieuwstadt met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Betaalbaar, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Met behulp van deze site vergelijk je praktische informatie over verschillende soorten, voordelen en nadelen , terugverdientijd, geschatte besparing en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde hr-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Nieuwstadt. Zo’n hybride oplossing rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en relatief goedkope aanpak om de gasrekening te drukken. Ook is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 82%. De CV-ketel “helpt” als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige uitvoeringen zijn puur voor de verwarming, en andere uitvoeringen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een rendabel type pomp. Belangrijk: isolatie van dak, vloer en gevel is een vereiste. Welke uitvoering spoort met mijn wensen en budget? Hieronder vergelijk je meer uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Warmflow systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Nieuwstadt. Het buitendeel (een soort airco) maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte gaat door leidingen naar het binnendeel. Het apparaat converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp profiteert van lucht uit het huis zelf. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. Het systeem werkt zeer efficiënt. Dit betekent een lagere energierekening! Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie laat je al installeren vanaf €3500.

Eenvoudig te plaatsen

Binnen een dag geïnstalleerd

Verantwoorde keuze

Verminder het gasverbruik met 70%. Bijna gasvrij leven.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Echt-Susteren. Een berekening? Hieronder bekijk je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Nieuwstadt aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema geeft onze expert een toelichting. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – eenvoudig €310 per jaarafrekening. Tevens beperk je de Co-2 uitstoot tot 1800 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Lees nu verder over hybride warmtepomp Zaandam.

Type systeem Gas + Elektra verbruik* Energielasten* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1500 m3 gas €945 €0 3000 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 500 m3 gas + 1600 kWh per jaar €635 €310 1800 kilo

* Per 12 maanden (update juni 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Nieuwstadt? (update juni 2024)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kostprijs, aansluitkosten, subsidies en extra stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Limburg.

Kostprijs

Als eerste hebben we de prijs van het fysieke product. Daarnaast bedragen de installatiekostenvaak ongeveer 45% van de kostprijs. Het stroomverbruik stijgt, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Nieuwstadt.

Subsidie (ISDE) in Nieuwstadt

De landelijke autoriteit faciliteert in een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1200 tot +/- €3700. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ontdekken moet je beslist alle aspecten in een berekening gooien. De totale kosten, de stroom/gas besparing en natuurlijk subsidie. Normaal is het resultaat een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met water-water en aardbronnen ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Dit is mogelijk met verscheidene opstellingen. De traditionele gas ketel werkt bij heel koude dagen. Kies hiervoor minstens een gecertificeerde installateur in Nieuwstadt. Tevens kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. De tips van onze experts check je in onderstaande alinea.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van bijvoorbeeld Brink of natuurlijk Mark) is in deze situatie benodigd. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als je veel warm water gebruikt. Denk aan situaties bij strenge vorst. Actualiteit: niet elke traditionele ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Vind alles uit over hybride systeem in Halle installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Echt-Susteren)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde elektriciteit kun jij uiteraard met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Nieuwstadt.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of in de keuken. Deze systemen kun je laten plaatsen in formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieverbruik selecteer je een kleine (150 liter) of een model met extra capaciteit (350 liter). Dankzij speciale zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Nieuwstadt aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!