Hybride warmtepomp Purmerend Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Intergas, Nefit) verdwijnt vanaf 2021. Jouw welbekende cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een gasvrij alternatief. Bijvoorbeeld elektrische cv-ketel, pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Purmerend met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, het past in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Hier check je handige details over werking, subsidies, verschillende soorten, kosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel cv-ketel. Zeer populair in Purmerend. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope wijze om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 71%. De CV-ketel “helpt” als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere uitvoeringen dragen zorg voor water om te douchen. Voor eigenlijk elk huis is er een passende installatie. Belangrijk: isolatie van dak, vloer en gevel is een voorwaarde. Welke installatie spoort met mijn budget en eisen? Hieronder ontdek je bruikbare info over de 2 meest populaire installaties (of check Technibel subsidie).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Purmerend. Een buitenunit (airco-achtig systeem) onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie vindt z’n weg via leidingen naar de warmtepomp. Deze vormt de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp heeft een hoog rendement. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride oplossing vind je al vanaf €2300.

Eenvoudig te plaatsen

Vloerverwarming is niet perse nodig

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 65%. Of 0 op de meter?

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De kostprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Purmerend. Een berekening? Onderstaand signaleer je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Purmerend aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde woning (1 persoon) – zo rond de €380 op jaarbasis. Ook reduceer je de CO2 uitstoot met 1900 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je bestrijdt het broeikaseffect. Lees nu verder over hybride warmtepomp Beetsterzwaag.

Type opstelling Gas + Elektra verbruik* Energienota* Bezuinigen* CO2-uitstoot
HR-ketel 1950 m3 gas €1228,5 €0 3100 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 950 m3 gas + 1250 kWh per jaar €848,5 €380 1900 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update september 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Purmerend? (update september 2021)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Holland.

Prijs van het systeem

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 35% van het artikel. Het stroomverbruik stijgt, terwijl je minder gas stookt. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Purmerend.

ISDE Subsidie in Purmerend

De overheid verleent een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als zonneboilers, het warmtenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2100 tot ongeveer € 4000. Het totale bedrag heeft te maken met het model, vermogen (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ontdekken moet je alle variabelen verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de vermindering van energieverbruik en uiteraard je subsidie. Over het algemeen resulteert dit in een aanzienlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7,5 jaar. Voor dure systemen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met allerlei combinaties. De (CV) gasketel springt aan bij piekverbruik. Vraag altijd een gediplomeerde installateur in Purmerend. Daarnaast kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. De tips van onze experts lees je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Brink + Junkers) is noodzakelijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er opeens veel vraag naar warmte is. Dat kan zijn in de winter. Let op: niet elke cv werkt samen met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voordat je tot een aankoop overgaat. Vind alles uit over hybride systeem in Kallenkote installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Purmerend)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor gasvrij wonen in Purmerend.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je er goed bij. Je hebt voldoende warm tapwater, om te douchen of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (300 liter). Via speciale zonnecollectoren op je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Purmerend laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!