Hybride warmtepomp Rotsterhaule Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Intergas, Nefit, Atag) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw huidige ketel gasgestookte ketel kun je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Voorbeelden zijn zonneboiler, elektrische cv-ketel, pelletkachel, biomassaketel, het warmtenet of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Rotsterhaule met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en je bespaart op je energierekening. Hier signaleer je alle details over verschillende soorten, terugverdientijd, energieverbruik, voordelen en nadelen en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel hr-ketel. Het wordt veel toegepast in Rotsterhaule. Een dergelijk hybride opstelling is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Een probleemloze en betaalbare benadering om de gasrekening te drukken. Verder is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 64%. De hr-ketel springt alleen bij bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige modellen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Bedenk wel: matige tot goede isolatie is vereist. Welk systeem spoort met mijn wensen en budget? Hieronder analyseer je bruikbare info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Ferroli installatie).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Rotsterhaule. Een soort airco buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit de aangezogen lucht uit huizen. De opgevangen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2600.

Makkelijk te installeren

Vloerverwarming is niet perse nodig

Verantwoord verwarmen

Vermindert gasverbruik met 70%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De investering ligt laag, je kunt profiteren van subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente De Friese Meren. Waar moet ik aan denken? Onderstaand check je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Rotsterhaule op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – om en nabij de €350 op jaarbasis. Daarbij beperk je de uitstoot van CO-2 met 1600 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je bestrijdt het broeikaseffect. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Bontebok.

Situatie Energieconsumptie* Kosten stroom + gas* Bezuiniging* CO2-uitstoot
HR-ketel 1500 m3 gas €945 €0 2800 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 500 m3 gas + 1400 kWh per jaar €595 €350 1600 kilo

* Per kalenderjaar (update oktober 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Rotsterhaule? (update oktober 2021)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, aansluitkosten, eventuele subsidie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Friesland.

Kosten van de pomp

Allereerst heb je de winkelprijs van de warmtepomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 25% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, echter het gasverbruik daalt enorm. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Rotsterhaule.

ISDE Subsidie in Rotsterhaule

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een royale subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1200 – €4100. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te begroten dien je alle aspecten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de stroom/gas besparing en vanzelfsprekend de subsidie. In de regel volgt een behoorlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met water-water en aardbronnen ligt dit uiteraard hoger.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je kiest namelijk altijd meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en stroom voor alle elektrische apparaten zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met velerlei oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als de warmtevraag erg hoog is. Neem tenminste een gediplomeerde installateur in Rotsterhaule. Verder kun je zonnepanelen / zonneboilers installeren. De mening van onze vakmannen tref je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van een merk als Baxi + Saunier Duval) is in dit geval noodzakelijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp op de piekmomenten. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Let op: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat jij het product gaat kopen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Kronenberg installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente De Friese Meren)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kun jij uiteraard laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Rotsterhaule.

Combineren met zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken voor sanitair gebruik of om te koken. Deze producten zijn te koop in formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en verbruik van energie ga jij voor een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (250 liter). Met behulp van speciale zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Rotsterhaule laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!