Hybride warmtepomp Rouveen Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Onder ander het warmtenet, pelletkachel, zonneboiler, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar ook duur. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Rouveen met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en je bespaart op je energierekening. Op deze pagina analyseer je meer uitleg over voordelen en nadelen , energieverbruik, kosten, geschatte besparing en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw klassieke cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Rouveen. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een ongecompliceerde en niet al te dure manier om het gasverbruik te verminderen. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 63%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere systemen dragen zorg voor water om te douchen. Voor praktisch elk type woning is er een passende installatie. Let op: redelijke isolatie is cruciaal. Welk type pomp spoort met mijn budget en eisen? Hieronder check je een korte uitleg over de 2 meest gekozen opties (en bekijk GENERAL installatie).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Rouveen. Een soort airco buiten haalt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte gaat via een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp profiteert van de aangezogen lucht uit huizen. Deze warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Dit systeem wordt toegepast om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. Het systeem is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het maken van warm tapwater? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €3300.

Eenvoudig te plaatsen

Prima te integreren in bestaande woningen.

Erg milieuvriendelijk

Reduceert gasverbruik met 55%. Denk aan de wereld!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Staphorst. Waar mag ik op rekenen? Verderop bekijk je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Rouveen aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemakkelijk €310 op jaarbasis. Daarbij reduceer je de CO2 uitstoot met 1800 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en wel zo duurzaam. Nu ook online: hybride warmtepomp Borger.

Installatie Gas + Elektra verbruik* Energiekosten* Bezuiniging* CO2-uitstoot
HR-ketel 1700 m3 gas €1071 €0 3000 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 700 m3 gas + 1600 kWh per jaar €761 €310 1800 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update september 2023).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Rouveen? (update september 2023)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Overijssel.

Prijs van het systeem

Als eerste hebben we de kosten van de apparatuur. Een specialist voor het aanleggen kost doorgaans +/- 35% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit dien je met elkaar te verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Rouveen.

Subsidie (ISDE) in Rouveen

De RVO verleent een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1700 tot €3400. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het merk, vermogen (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te achterhalen behoor je alle bovenstaande zaken verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op energie en uiteraard je subsidie. In het algemeen resulteert dit in een interessant rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met grondboring (aardbron) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het is afhankelijk van diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Je kunt denken aan tal van manieren. De gasketel (CV) blijft werken als de warmtevraag erg hoog is. Neem wel een gecertificeerde installateur in Rouveen. Verder kunnen jullie zonneboilers en ook zonnepanelen laten installeren. Meer daarover check je in onderstaande alinea.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van een merk als Chappée of Viessmann) is dan noodzakelijk. De gasgestookte ketel treedt in werking op de piekmomenten. Bijvoorbeeld in de winter. Goed om te weten: niet elke CV-ketel is te combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je overgaat tot de aankoop. Lees nu verder over hybride systeem in Kudelstaart installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Staphorst)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Rouveen.

Zonneboiler

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van voldoende warm tapwater, om te douchen of om te wassen. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en energiebehoefte zoek jij een kleine (200 liter) of grotere boiler (375 liter). Met krachtige zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Rouveen aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!