Hybride warmtepomp Schipluiden Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende gasgestookte ketel (zoals Atag, Remeha, Nefit, Intergas) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan het warmtenet, zonneboiler, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, pelletkachel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Schipluiden met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Goedkoop, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en erg duurzaam. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl signaleer je praktische uitleg over kosten, voordelen en nadelen , terugverdientijd, verschillende soorten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de welbekende verwarmingsketel. Zeer populair in Schipluiden. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Een probleemloze en niet al te dure manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 62%. De CV-ketel “helpt” als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige installaties zijn puur voor de verwarming, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Let op: isolatie + HR++ glas is noodzakelijk. Welk systeem strookt met mijn budget en eisen? Hieronder detecteer je meer details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Weishaupt-Monarch installatie).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Schipluiden. Een buitenunit (soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte gaat naar de cv-ketel. Dit systeem wordt toegepast om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €3500.

Handige snelle montage

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Duurzame oplossing

Verminder het gasverbruik met 75%. Bewuste energie!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is voordelig, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Midden-Delfland. Concrete cijfers? Onderstaand lees je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Schipluiden aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – zo rond de €400 op jaarbasis. Bovendien neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1750 kilo. Lekker geld overhouden en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Lees nu verder over hybride warmtepomp Burgerbrug.

Type systeemEnergieverbruik*Energierekening*Besparingen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1750 m3 gas€1102,5€02950 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel750 m3 gas + 1150 kWh per jaar€702,5€4001750 kilo

* Berekend op jaarbasis (update januari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Schipluiden? (update januari 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en besparing om energie. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Zuid-Holland.

Kosten van de pomp

Allereerst heb je de winkelprijs van de warmtepomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 45% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Schipluiden.

Subsidie (ISDE) in Schipluiden

De landelijke autoriteit hanteert een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1900 tot €3200. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het merk en type, het aantal KW en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te berekenen moet je beslist alle variabelen in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op gas, en de subsidies. In de regel kom je tot een behoorlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan verschillende manieren. De (CV) gasketel springt aan bij heel koude dagen. Neem wel een ervaren installateur in Schipluiden. Verder kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Alles over dit onderwerp bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van een merk als Atag + Rodiac) is in deze situatie benodigd. De gasketel springt bij als het echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld op koude dagen. Belangrijk: niet iedere ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voordat jij het product gaat kopen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Leutingewolde installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Midden-Delfland)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kan jij mogelijk met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar de “0” op de gasmeter in Schipluiden.

Zonneboiler

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet water voor dagelijks gebruik, voor de bad/douche of om te koken. Je kunt ze aanschaffen in grote en kleine versies. Gebaseerd op je gezinssituatie en behoefte aan energie zoek jij een kleine (200 liter) of een XL-systeem (400 liter). Via krachtige zonnecollectoren bovenop je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Schipluiden installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!