Hybride warmtepomp Sint Joost Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, Intergas, Atag) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een gasvrij alternatief. Hierbij kun je denken aan pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Sint Joost met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Betaalbaar, het past in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Op deze pagina detecteer je aanvullende details over werking, subsidies, energiekosten, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de oude & vertrouwde mono cv-ketel. Zeer populair in Sint Joost. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe huizen. Een relatief eenvoudige en relatief goedkope benadering om het gasverbruik te verminderen. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 63%. De hr-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere modellen regelen het warme water. Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Onthoud wel: isolatie + HR++ glas is een vereiste. Welke uitvoering rijmt met mijn situatie en budget? Hieronder signaleer je een korte uitleg over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Auer warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Sint Joost. Een ‘airco achtig’ toestel “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen warmte vindt z’n weg via leidingen naar de warmtepomp. Het systeem transformeert de buitenluchtnaar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride opstelling er er al vanaf €2300.

Gemakkelijk aan te sluiten

Werkt ook prima met radiatoren

Duurzame oplossing

Vermindert gasverbruik met 60%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Echt-Susteren. Waar moet ik aan denken? Hieronder vind je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Sint Joost op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: de totale energielasten gaan naar beneden, en de CO2-uitstoot daalt. Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemiddeld €420 per jaarafrekening. Eveneens beperk je de uitstoot van CO-2 met 1850 kilo. Flink wat goed besparen en je bestrijdt het broeikaseffect. Lees nu verder over hybride warmtepomp Dalmsholte.

Type opstelling Energieconsumptie* Energienota* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1900 m3 gas €1197 €0 3050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 900 m3 gas + 1050 kWh per jaar €777 €420 1850 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Sint Joost? (update oktober 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, subsidies en stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Limburg.

Kostprijs

Als eerste hebben we de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, vaak ongeveer 40% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar veel minder (duur) gas. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Sint Joost.

ISDE Subsidie in Sint Joost

De landelijke autoriteit biedt een historische subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmtenet en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1200 tot +/- €5000. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te achterhalen behoor je alle soorten opbrengsten en kosten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en natuurlijk subsidie. Normaliter ontstaat een serieus rendement + gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6 jaar. Bij de geavanceerde producten waar een grondboring bij komt kijken moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Je bent genoodzaakt te kiezen voor minimaal twee warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet tapwater voor direct gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn verschillende opstellingen. De traditionele gas ketel werkt als je veel warm water gebruikt. Kies hiervoor tenminste een vakbekwame installateur in Sint Joost. Daarbij kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen laten installeren. Meer over al deze combinaties kun je hieronder doornemen.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van een merk als Elco of Intergas) is dan cruciaal. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend bij piekverbruik. Dat kan zijn in de koudere maanden. Belangrijk: niet iedere ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens jij het systeem gaat bestellen. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Loerbeek installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Echt-Susteren)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een goede stap richting een woning zonder gasverbruik in Sint Joost.

Combineren met zonneboiler

Door je eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of om te koken. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieverbruik selecteer je een kleine (150 liter) of grote variant (325 liter). Middels slimme zonnecollectoren op het huis wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Sint Joost aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!