Hybride warmtepomp Starnmeer Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Vaillant, Atag) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzaam alternatief. Interessante opties zijn pelletkachel, biomassaketel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, het warmtenet of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer in trek, maar is ook prijzig. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Starnmeer met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Hier vergelijk je meer details over werking, terugverdientijd, geschatte besparing, energiekosten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de welbekende cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Starnmeer. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een probleemloze en vrij betaalbare benadering om het gasverbruik terug te dringen. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 67%. De CV-ketel “helpt” als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige modellen zijn puur voor de verwarming, en andere apparaten regelen het warme water. Voor vrijwel elk soort woning is er een passende installatie. Goed om te weten: isolatie + HR++ glas is noodzakelijk. Welke installatie strookt met mijn huis? Onderstaand ontdek je aanvullende details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Radson warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Starnmeer. Een soort ventilator buiten haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat door een leiding naar het binnendeel. Deze vormt de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. De gewonnen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Dit systeem wordt toegepast om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride systeem bestel je al vanaf €3300.

Gemakkelijk aan te sluiten

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Toekomstbestendig

Verminder het gasverbruik met 65%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is relatief goedkoop, jij kan aanspraken maken op subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Graft-De Rijp. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder detecteer je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Starnmeer aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – ongeveer zo’n €300 per jaar. Verder beperk je de uitstoot van CO-2 met 1900 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Deurningen.

Type installatieVerbruik energie*Energienota*Besparingen*CO2-uitstoot
HR-ketel1500 m3 gas€945€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel500 m3 gas + 1650 kWh per jaar€645€3001900 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update februari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Starnmeer? (update februari 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met aankoopkosten, installatiekosten, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Noord-Holland.

Kosten

Allereerst heb je de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 35% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Starnmeer.

ISDE Subsidie in Starnmeer

De RVO hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmtenet, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1900 – plus minus €3200. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het type systeem, capaciteit (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te begroten dien je alle baten en kosten met elkaar verrekenen. De totale kosten, de vermindering van energieverbruik en natuurlijk subsidie. Gewoonlijk is het resultaat een noemenswaardig rendement + gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het is afhankelijk van meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Je kunt denken aan verschillende systemen. De traditionele gas ketel werkt bij piekverbruik. Selecteer altijd een vakbekwame installateur in Starnmeer. Verder kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen laten installeren. De tips van onze experts kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijvoorbeeld van Agpo + Thermagas) is dan cruciaal. De gasketel springt bij als er opeens veel vraag naar warmte is. Onder andere bij strenge vorst. Belangrijk: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat jij het product gaat kopen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Marwijksoord installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Graft-De Rijp)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kun jij logischerwijs zelf opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Starnmeer.

Combineren met zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of voor de afwas. Je kunt ze aanschaffen in verschillende groottes. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiegebruik selecteer je een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (250 liter). Middels innovatieve zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Starnmeer laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!