Hybride warmtepomp Stavenisse Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” cv-ketel (van Intergas, Atag, Vaillant, Nefit) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “oude” cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Hierbij kun je denken aan biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Stavenisse met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je bespaart op je energierekening. Op deze pagina detecteer je praktische uitleg over kosten, energiekosten, werking, energieverbruik enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw huidige ketel hr-ketel. Het wordt veel toegepast in Stavenisse. Zo’n hybride oplossing rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Een probleemloze en betaalbare manier om de gasrekening te drukken. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 79%. De hr-ketel is alleen nodig als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige apparaten dragen bij aan ruimteverwarming, en andere types regelen het warme water. Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Belangrijk: enige vorm van isolatie is vereist. Welke installatie matcht bij mijn budget en eisen? Onderstaand signaleer je meer details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Remko warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Stavenisse. Een soort ventilator buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze warmte vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. Deze vormt de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride apparaat vind je al vanaf €3500.

Handige snelle montage

Vloerverwarming is niet perse nodig

Een 'groen' systeem

Minimaliseert gasverbruik met 60%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Tholen. Een berekening? Onderstaand analyseer je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Stavenisse aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – al gauw €280 per jaar. Eveneens beperk je de uitstoot van CO-2 met 2000 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en goed voor het milieu. Nu ook online: hybride warmtepomp Deventer.

InstallatieVerbruik energie*Energielasten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1600 m3 gas€1008€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel600 m3 gas + 1750 kWh per jaar€728€2802000 kilo

* Per 12 maanden (update februari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Stavenisse? (update februari 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en het toekomstige energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Zeeland.

Kosten

De totale kosten bestaan o.a. uit het tarief voor de pomp. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 35% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Stavenisse.

ISDE Subsidie in Stavenisse

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €800 tot +/- €4300. De uiteindelijke subsidie hangt af van het merk, vermogen en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te berekenen dien je alle aspecten in een overzicht plaatsen. De totale kosten, de besparing op gas, en natuurlijk subsidie. Normaliter volgt een aanzienlijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waar een grondboring bij komt kijken is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan tal van opstellingen. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Vraag wel een gediplomeerde installateur in Stavenisse. Bovendien kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen laten installeren. De tips van onze experts check je in onderstaande alinea.

Combineren met de huidige CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als Brötje + RLM) is in deze situatie cruciaal. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra capaciteit nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Noemenswaardig: niet elke hr-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat jij het product gaat kopen. Zoek ook naar hybride systeem in Matsloot installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Tholen)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. Deze stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Stavenisse.

Zonneboiler aansluiten

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten voor een warme douche of voor de afwas. Dergelijke boilers kan je bestellen in grote en kleine versies. Met het aantal huisgenoten als basis en gebruik van energie kies je een kleine (175 liter) of grote variant (350 liter). Met slimme zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Direct een hybride systeem in Stavenisse laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!