Hybride warmtepomp Steendam Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke hr-ketel (Atag, Nefit, Intergas, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzaam alternatief. O.a. een zonneboiler, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Steendam met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, ook voor oudere woningen, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl vergelijk je aanvullende uitleg over terugverdientijd, werking, subsidies, energieverbruik en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Steendam. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope wijze om het gasverbruik terug te dringen. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 76%. De cv-ketel springt alleen bij wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige systemen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen regelen het warme water. Voor bijna elke woning is er een rendabel type pomp. Let op: matige tot goede isolatie is een vereiste. Welk type pomp past bij mijn woning? Verderop check je praktische info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Samsung warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Steendam. Een buitenunit (airco-achtig systeem) maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze warmte gaat via een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van luchtstromen uit de woning. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het systeem werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride apparaat vind je al vanaf €3200.

Simpele installatie

Je hele huis hoeft niet over de kop

Een 'groen' systeem

Minimaliseert gasverbruik met 50%. Verantwoorde keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Slochteren. Wat is realistisch? Hierna check je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Steendam aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In het schema kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – eenvoudig €430 per 12 maanden. Daarbij reduceer je de CO2 uitstoot met 2200 kilo. Lekker geld overhouden en daarnaast erg milieubewust. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Diepenveen.

Type installatieEnergieconsumptie*Energielasten*Besparing*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1800 m3 gas€1134€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel800 m3 gas + 1000 kWh per jaar€704€4302200 kilo

* Berekend op jaarbasis (update februari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Steendam? (update februari 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, installatiewerk, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Groningen.

Prijs van het systeem

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit het tarief voor de pomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 45% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Steendam.

ISDE Subsidie in Steendam

De RVO heeft een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2200 tot €2800. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het model, vermogen (kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te schatten moet je alle bovenstaande zaken in een berekening gooien. De aanschafkosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en uiteraard je subsidie. In de regel is het resultaat een serieus rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met water-water en aardbronnen ligt dit uiteraard hoger.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit is mogelijk met allerlei systemen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het erg koud is. Vraag wel een gecertificeerde installateur in Steendam. Tevens kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler nemen. Een uitgebreide toelichting check je in onderstaande alinea.

Combineren met de huidige CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een goede HR-ketel (van merken als Elco of Remeha) is dan cruciaal. De gasketel springt bij wanneer extra capaciteit gewenst is. Onder andere in de koudere maanden. Tip: niet elke CV-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je een keuze maakt. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Meeden installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Slochteren)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde elektriciteit kun jij uiteraard zelf opwekken met zonnepanelen. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Steendam.

Zonneboiler

Door je eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten in de badkamer of om te wassen. Deze producten zijn te koop in formaten groot en klein. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiebehoefte selecteer je een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (300 liter). Met slimme zonnecollectoren op jouw dak kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Steendam laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!