Hybride warmtepomp Stitswerd Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “gewone” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een groene verwarmingsbron. O.a. een pelletkachel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Stitswerd met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Hier signaleer je nuttige uitleg over subsidies, kosten, verschillende soorten, voordelen en nadelen en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke hr-ketel. Het wordt veel toegepast in Stitswerd. Een dergelijk hybride opstelling is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 81%. De CV-ketel “helpt” als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige apparaten verwarmen puur de woning, en andere installaties zijn puur voor het opwarmen van water. Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Onthoud wel: redelijke isolatie is benodigd. Welk type pomp strookt met mijn situatie en budget? Hieronder bekijk je meer info over de 2 meest populaire installaties (of check Thercon warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Stitswerd. Een soort airco-installatie maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen warmte vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit afgezogen ventilatielucht in de woning. De warmte die hier wordt gewonnen wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp werkt zeer efficiënt. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride apparaat vind je al vanaf €3300.

Eenvoudig te plaatsen

Prima te integreren in bestaande woningen.

Een 'groen' systeem

Verminder het gasverbruik met 80%. Bijna gasvrij leven.

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Eemsmond. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand analyseer je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Stitswerd aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – om en nabij de €280 per jaar. Bovendien neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2100 kilo. Lekker geld overhouden en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Lees nu verder over hybride warmtepomp Doetinchem.

Type installatie Stroom & Gas verbruik* Energielasten* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 2000 m3 gas €1260 €0 3300 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 1000 m3 gas + 1750 kWh per jaar €980 €280 2100 kilo

* Berekend op jaarbasis (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Stitswerd? (update oktober 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, installatiewerk, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Groningen.

Kostprijs

Allereerst heb je de investering in de installatie. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 40% van de pomp-kosten. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Stitswerd.

ISDE Subsidie in Stitswerd

De landelijke autoriteit heeft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1300 tot ongeveer € 4700. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het type systeem, het aantal KW en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te calculeren moet je alle type kosten en baten in een overzicht plaatsen. De totale kosten, de besparing op energie en de subsidies. Normaliter ontstaat een hoog rendement + gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. Bij complexe installaties met water-water en aardbronnen ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het werkt namelijk met minimaal twee warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn allerlei manieren. De gasketel (CV) blijft werken als de warmtevraag erg hoog is. Kies hiervoor wel een ervaren installateur in Stitswerd. Verder kun jij zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. De mening van onze vakmannen lees je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van merken als Brötje of natuurlijk Vaillant) is wel benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer extra capaciteit gewenst is. Dat kan zijn als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet elke traditionele ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens je een systeem kiest. Ook interessant: hybride systeem in Mensingeweer installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Eemsmond)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde elektriciteit kun je optioneel genereren met eigen zonnepanelen. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Stitswerd.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of om te wassen. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en gebruik van energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of grote variant (400 liter). Middels baanbrekende zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Snel zo'n hybride systeem in Stitswerd installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!