Hybride warmtepomp Achthuizen Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Intergas, Remeha) wordt verboden vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Populaire voorbeelden zijn pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketel, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Achthuizen met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en gunstig voor de energienota. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl signaleer je praktische details over verschillende soorten, voordelen en nadelen , geschatte besparing, werking enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de welbekende mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Achthuizen. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en niet al te dure manier om het gasverbruik te verminderen. Daarnaast is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 85%. De cv-ketel is alleen nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige modellen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor vrijwel elk soort woning is er een passende installatie. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welk type pomp rijmt met mijn wensen en budget? Onderstaand bekijk je meer info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Ariston).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Achthuizen. Een speciale buitenventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen warmte gaat met leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut afgezogen ventilatielucht in de woning. De warmte die hier wordt gewonnen gaat naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride opstelling bestel je al vanaf €2800.

Eenvoudig te plaatsen

Werkt ook prima met radiatoren

Een 'groen' systeem

Verminder het gasverbruik met 75%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De investering ligt laag, de subsidies zijn hoog en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Goeree-Overflakkee. Concrete cijfers? Verderop check je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Achthuizen aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemakkelijk €460 op jaarbasis. Eveneens verminder jij CO2 uitstoot 1700 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en wel zo duurzaam. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Jaarsveld.

Type installatieStroom & Gas verbruik*Energiekosten*Besparingen*CO2-uitstoot
HR-ketel1900 m3 gas€1197€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel900 m3 gas + 850 kWh per jaar€737€4601700 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Achthuizen? (update mei 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, installatiewerk, hoogte van de subsidie en extra stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Zuid-Holland.

Prijs van het systeem

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 30% van het artikel. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Achthuizen.

Subsidie (ISDE) in Achthuizen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2000 tot +/- €4700. De uiteindelijke subsidie hangt af van het type systeem, het aantal KW en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ramen behoor je alle soorten opbrengsten en kosten in een overzicht plaatsen. De kosten van de installatie, de energiebesparingen en vanzelfsprekend de subsidie. Doorgaans vloeit hieruit voort een behoorlijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met water-water en aardbronnen ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met minimaal twee warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Dit kan met allerhande opstellingen. De gasketel (CV) blijft werken bij heel koude dagen. Kies hiervoor tenminste een gecertificeerde installateur in Achthuizen. Bovendien kan jij zonnepanelen / zonneboilers installeren. Meer over al deze combinaties lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van een merk als Daalderop + Remeha) is wel aan te raden. De gasketel springt bij wanneer extra capaciteit gewenst is. Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Actualiteit: niet iedere ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je overgaat tot de aankoop. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Schipluiden installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Goeree-Overflakkee)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Achthuizen.

Zonneboiler

Door je eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of om te wassen. Je kunt ze aanschaffen in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiegebruik zoek jij een kleine (175 liter) of een XL-systeem (400 liter). Middels innovatieve zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Achthuizen aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!