Hybride warmtepomp Aldeboarn Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, Intergas, Atag) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw huidige ketel gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Bijvoorbeeld zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Aldeboarn met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Goedkoop, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Met behulp van deze site ontdek je alle details over subsidies, energiekosten, voordelen en nadelen , energieverbruik enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de “gewone” verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Aldeboarn. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en voordelige wijze om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Verder is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 62%. De CV-ketel “helpt” bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zorgen voor een verwarmd huis, en andere apparaten zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is benodigd. Welke uitvoering spoort met mijn woning? Hierna bekijk je aanvullende details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Cooper&Hunter).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Aldeboarn. Een soort airco die buiten staat haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat door leidingen naar het binnendeel. Het apparaat converteert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. De warmte die hier wordt gewonnen geeft het af aan de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Betaalbaar

Een hybride systeem vind je al vanaf €2100.

Simpele installatie

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Milieubewust product

Verminder het gasverbruik met 70%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is relatief goedkoop, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Heerenveen. Concrete cijfers? Onderstaand ontdek je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Aldeboarn op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je stoot minder CO-2 uit. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde woning (1 persoon) – al gauw €310 per kalenderjaar. Ook verminder jij CO2 uitstoot 1600 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Jubbega.

SituatieEnergieconsumptie*Energiekosten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1550 m3 gas€976,5€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel550 m3 gas + 1600 kWh per jaar€666,5€3101600 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Aldeboarn? (update mei 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, installatiewerk, hoogte van de subsidie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Friesland.

Prijs van de apparatuur

Als eerste hebben we de winkelprijs van de warmtepomp. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 35% van de pomp-kosten. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Aldeboarn.

Subsidie (ISDE) in Aldeboarn

De overheid biedt een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1600 – €3900. Het totale bedrag is een afgeleide van het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te achterhalen dien je alle soorten opbrengsten en kosten optellen en berekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de vermindering van energieverbruik en vanzelfsprekend de subsidie. Vaak resulteert dit in een noemenswaardig rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van 8,5 jaar. Voor dure systemen met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met allerlei manieren. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Neem minstens een ervaren installateur in Aldeboarn. Ook kan je zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Een uitgebreide toelichting kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een goede HR-ketel (van merken als Agpo en Radson) is onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd op de piekmomenten. Onder andere in de winter. Actualiteit: niet elke cv werkt in combinatie met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Serooskerke installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Heerenveen)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een woning zonder gasverbruik in Aldeboarn.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of voor de wasmachine. Je kunt ze aanschaffen in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik ga jij voor een kleine (100 liter ) of een XL-systeem (275 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Aldeboarn laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!