Hybride warmtepomp Amersfoort Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende cv-ketel (van Remeha, Intergas, Nefit, Atag) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Amersfoort met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Hier bekijk je nuttige informatie over werking, energiekosten, energieverbruik, subsidies en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw klassieke verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Amersfoort. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Een ongecompliceerde en relatief goedkope aanpak om het gasverbruik te verminderen. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 70%. De hr-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige modellen zorgen voor een verwarmd huis, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna iedere situatie is er een geschikt systeem. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is cruciaal. Welke installatie matcht bij mijn huis? Hieronder analyseer je bruikbare info over de 2 meest populaire installaties (of check Fujitsu).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Amersfoort. Een speciale buitenventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. Het systeem heeft een hoog rendement. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling bestel je al vanaf €2100.

Handige snelle montage

Vloerverwarming is niet perse nodig

Toekomstbestendig

Schroeft gasverbruik terug tot 70%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Amersfoort. Wat is realistisch? Hieronder lees je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Amersfoort aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je energienota valt lager uit, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemiddeld €320 per 12 maanden. Bovendien verminder jij CO2 uitstoot 1650 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Kats.

Situatie Gas + Elektra verbruik* Energiekosten* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1900 m3 gas €1197 €0 2850 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 900 m3 gas + 1550 kWh per jaar €877 €320 1650 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Amersfoort? (update mei 2024)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met aankoopkosten, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Utrecht.

Kostprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 40% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Amersfoort.

ISDE Subsidie in Amersfoort

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een royale subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van pelletkachels, het warmtenet, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1700 tot ongeveer € 3200. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ramen dien je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op je energierekening, en vanzelfsprekend de subsidie. In het algemeen vloeit hieruit voort een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met grondboring (aardbron) moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Hiervoor zijn verschillende combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Neem altijd een gecertificeerde installateur in Amersfoort. Tevens kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. Meer daarover kun je hieronder doornemen.

Combineren met CR-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van een merk als Chappée + Rodiac) is aan te raden. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp wanneer extra capaciteit gewenst is. O.a. bij strenge vorst. Let op: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Sint Hubert installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Amersfoort)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde elektriciteit kun je optioneel genereren met eigen zonnepanelen. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een goede stap vooruit richting een energieneutrale woning in Amersfoort.

Zonneboiler toevoegen

Met een eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of in de keuken. Deze producten zijn te koop in verschillende groottes. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie kies je een kleine (150 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Met krachtige zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Snel zo'n hybride systeem in Amersfoort laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!