Hybride warmtepomp Sint Hubert Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde cv-ketel (van Vaillant, Atag, Nefit, Intergas) verdwijnt vanaf 2021. Jouw huidige ketel hr-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Denk daarbij aan het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is ook prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Sint Hubert met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je bespaart op je energierekening. Met behulp van deze site signaleer je handige informatie over verschillende soorten, subsidies, energieverbruik, kosten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de “gewone” verwarmingsketel. Zeer populair in Sint Hubert. Zo’n hybride oplossing rendeert in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een probleemloze en betaalbare manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 79%. De hr-ketel ondersteunt als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige types zijn puur voor de verwarming, en andere systemen regelen het warme water. Voor praktisch elk type woning is er een hybride systeem. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is een voorwaarde. Welke installatie spoort met mijn budget en eisen? Hierna analyseer je meer details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Ariston warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Sint Hubert. Een speciale buitenventilator haalt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie gaat via leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie heeft een hoog rendement. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling laat je al installeren vanaf €2000.

Makkelijk te installeren

Binnen een dag geïnstalleerd

Erg milieuvriendelijk

Verminder het gasverbruik met 55%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Mill en Sint Hubert. Een berekening? Hieronder check je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Sint Hubert aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In het schema geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – om en nabij de €450 per 12 maanden. Daarnaast daalt jouw Co2 uitstoot met 1700 kilo. Lekker geld overhouden en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Dalerpeel.

Type systeem Energieverbruik* Kosten stroom + gas* Besparingen* CO2-uitstoot
HR-ketel 1750 m3 gas €1102,5 €0 2900 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 750 m3 gas + 900 kWh per jaar €652,5 €450 1700 kilo

* Per 12 maanden (update juni 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Sint Hubert? (update juni 2024)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, installatiewerk, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Noord-Brabant.

Kostprijs

Als eerste hebben we de investering in de installatie. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 30% van de verkoopprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Verreken de stroom- en gaskosten voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Sint Hubert.

Subsidie (ISDE) in Sint Hubert

De RVO biedt een royale subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1300 tot ongeveer € 5000. Het totale bedrag is een afgeleide van het type systeem, vermogen en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te calculeren moet je beslist alle bovenstaande zaken in een overzicht plaatsen. De aanschafkosten, de besparing op je energierekening, en natuurlijk subsidie. In de meeste gevallen ontstaat een aantrekkelijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, warm water om te douchen en te wassen, en om over genoeg elektriciteit te beschikken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan jij doen met verschillende oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op op de piekmomenten. Kies hiervoor minstens een ervaren installateur in Sint Hubert. Ook kan jij zonnepanelen en een zonneboiler installeren. Alles over dit onderwerp lees je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van een merk als Agpo en ook Thermagas) is benodigd. Je gasketel wordt alleen geactiveerd op de piekmomenten. Denk aan situaties op koude dagen. Tip: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Loenen aan de Vecht installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Mill en Sint Hubert)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kan jij mogelijk opwekken met zonnepanelen. Deze energie wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een goede stap richting de “0” op de gasmeter in Sint Hubert.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of om te koken. De boilers zijn er in diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiebehoefte ga jij voor een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (300 liter). Met behulp van speciale zonnecollectoren op het huis wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, die in de avond meteen consumeerbaar is.

Ook een hybride systeem in Sint Hubert installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!