Hybride warmtepomp Amstelhoek Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant) wordt verboden vanaf 2021. Jouw welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. O.a. een infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Amstelhoek met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, eenvoudig te installeren en gunstig voor de energienota. Hieronder vergelijk je meer uitleg over verschillende soorten, kosten, werking, voordelen en nadelen enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw klassieke CV-ketel op gas. Een vrij gangbare installatie in Amstelhoek. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Een probleemloze en betaalbare benadering om te besparen op de energienota. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 63%. De hr-ketel “helpt” als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige types verwarmen puur de woning, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor praktisch elk type woning is er een geschikt systeem. Let op: redelijke isolatie is een voorwaarde. Welk systeem rijmt met mijn huis? Hierna ontdek je bruikbare info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk GENERAL).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Amstelhoek. Een buitenunit (airco-achtig systeem) maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat via een leiding naar het binnendeel. Het systeem converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit de aangezogen lucht uit huizen. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor het maken van warm tapwater. Het systeem werkt zeer efficiënt. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie bestel je al vanaf €2700.

Makkelijk te installeren

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Verantwoorde keuze

Reduceert gasverbruik met 65%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente De Ronde Venen. Wat is realistisch? Hierna check je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Amstelhoek aan).

Besparen met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – zo rond de €290 per kalenderjaar. Daarnaast reduceer je de CO2 uitstoot met 1800 kilo. Flink wat goed besparen en jij bent duurzaam bezig. Nu ook online: hybride warmtepomp Katwoude.

Type installatie Energieverbruik* Kosten stroom + gas* Besparingen* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1500 m3 gas €945 €0 3000 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 500 m3 gas + 1700 kWh per jaar €655 €290 1800 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juni 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Amstelhoek? (update juni 2024)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, kosten van het installeren, eventuele subsidie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Utrecht.

Kostprijs

Als eerste hebben we de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, ga uit van 40% van de pomp-kosten. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Amstelhoek.

Subsidie (ISDE) in Amstelhoek

De landelijke autoriteit biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1900 – €3900. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het merk, vermogen (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te achterhalen betaam je alle type kosten en baten in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energierekening, en uiteraard je subsidie. Over het algemeen volgt een interessant rendement + gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan allerlei oplossingen. De gasketel (CV) blijft werken als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Zoek daarvoor minstens een gecertificeerde installateur in Amstelhoek. Bovendien kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. De tips van onze experts lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een goede HR-ketel (van een merk als Baxi of natuurlijk Vaillant) is in dit geval onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd op de piekmomenten. Onder andere bij strenge vorst. Belangrijk: niet elke traditionele ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je overgaat tot de aankoop. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Sint Joost installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente De Ronde Venen)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kun je eventueel opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Amstelhoek.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en energieconsumptie ga jij voor een kleine (200 liter) of grote variant (350 liter). Met baanbrekende zonnecollectoren op het huis wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Snel zo'n hybride systeem in Amstelhoek aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!