Hybride warmtepomp Baneheide Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Voorbeelden zijn infraroodpanelen, pelletkachel, het warmtenet, zonneboiler, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Baneheide met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en gunstig voor de energienota. Op de site vergelijk je praktische informatie over kosten, terugverdientijd, subsidies, energieverbruik enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw klassieke verwarmingsketel. Een vrij gangbare installatie in Baneheide. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Een probleemloze en voordelige benadering om te besparen op de energienota. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 84%. De cv-ketel springt alleen bij wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna elke woning is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is vereist. Welk systeem rijmt met mijn budget en eisen? Onderstaand signaleer je bruikbare info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Wolf).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Baneheide. Een buitenunit met ventilator maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte vindt z’n weg via leidingen naar de warmtepomp. De pomp verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride installatie is al verkrijgbaar vanaf €2300.

Eenvoudig te plaatsen

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Een 'groen' systeem

Beperkt jouw gasverbruik met 55%. Verantwoorde keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De aanschafprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Simpelveld. Wat is realistisch? Hierna analyseer je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Baneheide aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je bespaart op je energielasten, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – zo rond de €360 per kalenderjaar. Tevens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1850 kilo. Lekker geld overhouden en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Kruisland.

SituatieStroom & Gas verbruik*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel650 m3 gas + 1350 kWh per jaar€679,5€3601850 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Baneheide? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met aankoopkosten, kosten van de installateur, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Limburg.

Kostprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de investering in de installatie. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 40% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Baneheide.

ISDE Subsidie in Baneheide

Het rijk hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmtenet, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1500 tot +/- €3400. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het merk, vermogen (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te analyseren moet je beslist alle soorten opbrengsten en kosten in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de energie die je minder gaat verbruiken, en de subsidies. Meestal resulteert dit in een serieus rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Dit kan jij doen met allerlei combinaties. De (CV) gasketel springt aan als het erg koud is. Zoek daarvoor minstens een vakbekwame installateur in Baneheide. Tevens kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler installeren. Alles over dit onderwerp check je in onderstaande alinea.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van een merk als Coopra en Mark) is in deze situatie cruciaal. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra veel vraag is. Denk aan situaties bij strenge vorst. Actualiteit: niet iedere ketel is te combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voordat je tot een aankoop overgaat. Vind alles uit over hybride systeem in Starnmeer installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Simpelveld)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze energie kan jij mogelijk zelf opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Baneheide.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt voldoende warm tapwater, om te douchen of om te wassen. Deze systemen kun je laten plaatsen in diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en energieverbruik selecteer je een kleine (150 liter) of een XL-systeem (350 liter). Dankzij speciale zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Snel zo'n hybride systeem in Baneheide aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!