Hybride warmtepomp Bant Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Bant met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Voordelig, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Met behulp van deze site detecteer je handige informatie over subsidies, voordelen en nadelen , geschatte besparing, terugverdientijd en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige ketel hr-ketel. We zien het veel in Bant. Zo’n hybride systeem rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een simpele en voordelige aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 71%. De CV-ketel “helpt” als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Onthoud wel: redelijke isolatie is vereist. Welke installatie rijmt met mijn huis? Onderstaand signaleer je meer details over de 2 meest populaire installaties (of check ZBPro).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bant. Een buitenunit (airco-achtig systeem) haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze energie vindt z’n weg via leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit warmte in de ventilatielucht. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De installatie is bijzonder effectief. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride oplossing bestel je al vanaf €3200.

Eenvoudig te plaatsen

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Verantwoord verwarmen

Reduceert gasverbruik met 55%. Dat is onze plicht!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De investering ligt laag, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Noordoostpolder. Waar mag ik op rekenen? Hierna analyseer je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Bant aan).

Besparen met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: de totale energielasten gaan naar beneden, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – zo rond de €340 op jaarbasis. Daarnaast verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1950 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Kuinre.

InstallatieEnergieverbruik*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1750 m3 gas€1102,5€03150 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel750 m3 gas + 1450 kWh per jaar€762,5€3401950 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Bant? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Flevoland.

Prijs van het systeem

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de winkelprijs van de warmtepomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 40% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Bant.

Subsidie (ISDE) in Bant

De overheid verleent een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €900 tot €3100. De uiteindelijke subsidie hangt af van het model, capaciteit (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te berekenen betaam je alle soorten opbrengsten en kosten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en vanzelfsprekend de subsidie. Normaal kom je uit op een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij complexe installaties met water-water en aardbronnen ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan jij doen met allerlei combinaties. De gasgestookte ketel doet z’n werk op wanneer dat echt nodig is. Selecteer tenminste een ervaren installateur in Bant. Bovendien kan jij zonnepanelen / zonneboilers nemen. Meer daarover kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijvoorbeeld van Daalderop of natuurlijk Remeha) is benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking als er extra veel vraag is. O.a. in de koudere maanden. Belangrijk: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens je een systeem kiest. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Stavenisse installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Noordoostpolder)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een goede stap richting de “0” op de gasmeter in Bant.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om warm water om te benutten voor een warme douche of in de keuken. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en verbruik van energie selecteer je een kleine (200 liter) of grote variant (375 liter). Met grensverleggende zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Bant laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!