Hybride warmtepomp Barger-Compascuum Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw huidige ketel cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een gasvrij alternatief. O.a. een biomassaketel, elektrische cv-ketel, pelletkachel, het warmtenet, zonneboiler of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Barger-Compascuum met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op deze pagina check je alle informatie over verschillende soorten, werking, kosten, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke mono cv-ketel. Zeer populair in Barger-Compascuum. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouwprojecten. Het is een gemakkelijke en voordelige oplossing om het gasverbruik te verminderen. Daarnaast stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 66%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna iedere situatie is er een hybride systeem. Onthoud wel: redelijke isolatie is een vereiste. Welke uitvoering sluit aan bij mijn situatie en budget? Hierna bekijk je aanvullende details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk NEXTHERM).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Barger-Compascuum. Een ‘airco achtig’ toestel maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp werkt zeer efficiënt. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat laat je al installeren vanaf €2700.

Gemakkelijk aan te sluiten

Je hele huis hoeft niet over de kop

Verantwoorde keuze

Beperkt jouw gasverbruik met 55%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Emmen. Wat is realistisch? Verderop vind je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Barger-Compascuum aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In de tabel kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – al gauw €300 per kalenderjaar. Eveneens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2150 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en wel zo duurzaam. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Kwintsheul.

SituatieVerbruik energie*Energiekosten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1950 m3 gas€1228,5€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel950 m3 gas + 1650 kWh per jaar€928,5€3002150 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Barger-Compascuum? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, installatiekosten, hoogte van de subsidie en het verwachtte energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Drenthe.

Kosten

Om te beginnen heb je het tarief voor de pomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 25% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Barger-Compascuum.

ISDE Subsidie in Barger-Compascuum

De RVO faciliteert in een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1400 tot €3800. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het type systeem, vermogen en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ontdekken dien je alle type kosten en baten in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op gas, en uiteraard je subsidie. Normaal is het resultaat een serieus rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6,5 jaar. Voor dure systemen met boringen en grondwater ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Dit kan met allerhande manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het erg koud is. Vraag tenminste een gecertificeerde installateur in Barger-Compascuum. Tevens kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. Een uitgebreide toelichting lees je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijv. van Brink of Rendamax) is wel nodig. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend bij piekverbruik. Wanneer? Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Let op: niet elke traditionele ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens jij het systeem gaat bestellen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Steendam installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Emmen)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kun je optioneel zelf opwekken met zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een gasvrije woning in Barger-Compascuum.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler zit je nooit verlegen om heet water voor dagelijks gebruik, voor de bad/douche of in de keuken. Je kunt ze aanschaffen in diverse afmetingen. Op basis van het aantal bewoners en energieverbruik zoek jij een kleine (100 liter ) of een XL-systeem (350 liter). Via een speciaal type zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Barger-Compascuum laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!