Hybride warmtepomp Beerta Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele gasgestookte ketel (zoals Atag, Intergas, Vaillant, Remeha) verdwijnt vanaf 2021. Jouw klassieke mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzaam alternatief. Onder ander biomassaketel, pelletkachel, elektrische cv-ketel, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Beerta met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en het verbruikt amper gas. Op deze pagina vind je alle informatie over terugverdientijd, verschillende soorten, geschatte besparing, voordelen en nadelen enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de oude & vertrouwde hr-ketel. Een vrij gangbare installatie in Beerta. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Een probleemloze en relatief goedkope benadering om de gasrekening te drukken. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik daalt al gauw met 80%. De hr-ketel ondersteunt als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige installaties zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Let op: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welke uitvoering spoort met mijn huis? Hieronder analyseer je meer uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check A1 Green Energy warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Beerta. Een soort ventilator buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat per leidingen naar de warmtepomp. Het systeem converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De warmte die hier wordt gewonnen wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp werkt doelmatig. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride apparaat vind je al vanaf €2400.

Makkelijk te installeren

Prima te integreren in bestaande woningen.

Erg milieuvriendelijk

Reduceert gasverbruik met 70%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is relatief goedkoop, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Oldambt. Wat is realistisch? Onderstaand check je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Beerta aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je energielasten dalen, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In de tabel geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – tot wel €340 per kalenderjaar. Ook daalt jouw Co2 uitstoot met 2050 kilo. Lekker geld overhouden en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Nu ook online: hybride warmtepomp Langedijke.

Type systeem Stroom & Gas verbruik* Energierekening* Besparing* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1600 m3 gas €1008 €0 3250 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 600 m3 gas + 1450 kWh per jaar €668 €340 2050 kilo

* Berekend op jaarbasis (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Beerta? (update oktober 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, eventuele subsidie en het toekomstige energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Groningen.

Kosten

Om te beginnen heb je de investering in de installatie. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld zo’n 35% van het artikel. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Verreken de stroom- en gaskosten om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Beerta.

ISDE Subsidie in Beerta

De landelijke autoriteit verleent een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1300 – €3900. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het type systeem, vermogen en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ramen moet je beslist alle aspecten verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de energie die je minder gaat verbruiken, en de subsidies. Normaal kom je uit op een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar. Bij complexe installaties waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit is mogelijk met verschillende opstellingen. De (CV) gasketel springt aan als het erg koud is. Zoek daarvoor minstens een ervaren installateur in Beerta. Ook kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler aanschaffen. Alles over dit onderwerp kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van merken als Baxi en ook Radson) is dan onontbeerlijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra capaciteit nodig is. O.a. bij strenge vorst. Belangrijk: niet elke cv kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Stitswerd installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Oldambt)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze energie kun jij uiteraard opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Beerta.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar verschillende groottes. Door te kijken naar aantal inwoners en energiebehoefte kies je een kleine (150 liter) of grote variant (350 liter). Middels innovatieve zonnecollectoren op het huis wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Beerta installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!