Hybride warmtepomp Blokker Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, Intergas, Remeha) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw “gewone” cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Onder ander zonneboiler, het warmtenet, pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde is het meest interessant, maar is ook prijzig. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Blokker met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Hieronder vergelijk je aanvullende informatie over verschillende soorten, werking, kosten, geschatte besparing enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke CV-ketel op gas. Zeer populair in Blokker. Zo’n hybride oplossing rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en voordelige aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Verder is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 80%. De cv-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Onthoud wel: isolatie + HR++ glas is benodigd. Welke uitvoering past bij mijn huis? Hierna signaleer je meer uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Mitsubishi Electric warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Blokker. Een soort ventilator buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze warmte vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. Het systeem zet de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. Het apparaat werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride oplossing vind je al vanaf €2600.

Eenvoudig te plaatsen

Binnen een dag geïnstalleerd

Een 'groen' systeem

Beperkt jouw gasverbruik met 75%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is niet duur, er zijn aantrekkelijke subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Hoorn. Concrete cijfers? Onderstaand bekijk je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Blokker aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In het schema schetst onze specialist een voorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – ongeveer zo’n €380 per kalenderjaar. Eveneens beperk je de uitstoot van CO-2 met 2250 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Nu ook online: hybride warmtepomp Lippenhuizen.

Type systeemEnergieconsumptie*Energienota*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1900 m3 gas€1197€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel900 m3 gas + 1250 kWh per jaar€817€3802250 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Blokker? (update juni 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, kosten van het installeren, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Holland.

Productprijs

Om te beginnen heb je de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 45% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Blokker.

Subsidie (ISDE) in Blokker

De landelijke autoriteit hanteert een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1300 tot +/- €4600. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het merk en type, vermogen (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te achterhalen moet je alle variabelen met elkaar verrekenen. De totale kosten, de besparing op energie en uiteraard je subsidie. In de regel kom je uit op een serieus rendement + gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8 jaar. Voor dure systemen met grondboring (aardbron) duurt dat aanzienlijk langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van diverse warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet tapwater voor direct gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan verscheidene manieren. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als er extra veel vraag is. Zoek daarvoor minstens een betrouwbare installateur in Blokker. Bovendien kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. Alles over dit onderwerp lees je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van een merk als Buderus en Saunier Duval) is in deze situatie nodig. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je veel warm water gebruikt. Bijvoorbeeld op koude dagen. Let op: niet elke gasgestookte ketel kun je combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je een keuze maakt. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Tjalhuizum installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Hoorn)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde energie kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een goede stap vooruit richting een energieneutrale woning in Blokker.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of in de keuken. Dergelijke boilers kan je bestellen in diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieverbruik kies je een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (375 liter). Dankzij speciale zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Blokker installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!