Hybride warmtepomp Boornbergum Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende hr-ketel (Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “oude” verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Bijvoorbeeld biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar is zeker niet goedkoop. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Boornbergum met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, eenvoudig te installeren en je bespaart op je energierekening. Hieronder vergelijk je aanvullende details over terugverdientijd, voordelen en nadelen , kosten, geschatte besparing en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de oude & vertrouwde hr-ketel. Het wordt veel toegepast in Boornbergum. Zo’n hybride systeem rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Het is een gemakkelijke en betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 62%. De hr-ketel springt alleen bij bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere types regelen het warme water. Voor praktisch elk type woning is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: redelijke isolatie is noodzakelijk. Welk type pomp matcht bij mijn woning? Hieronder signaleer je meer uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Robur warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Boornbergum. Een ‘airco achtig’ toestel “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat via leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. Deze warmte geeft het af aan de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast bij het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride systeem vind je al vanaf €2400.

Makkelijk te installeren

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Verantwoorde keuze

Vermindert gasverbruik met 60%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De investering ligt laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Smallingerland. Een berekening? Onderstaand analyseer je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Boornbergum aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: de totale energielasten gaan naar beneden, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Hiernaast vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – zo rond de €430 per kalenderjaar. Tevens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2100 kilo. Goed voor jouw portemonnee en jij bent duurzaam bezig. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Longerhouw.

Situatie Energieverbruik* Energienota* Besparing* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1500 m3 gas €945 €0 3300 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 500 m3 gas + 1000 kWh per jaar €515 €430 2100 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Boornbergum? (update juli 2024)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kostprijs, kosten van de installateur, subsidies en extra stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Friesland.

Prijs van de apparatuur

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. Ook de installateur is niet gratis, ga uit van 35% van de pomp-kosten. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Verreken de stroom- en gaskosten om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Boornbergum.

Subsidie (ISDE) in Boornbergum

De overheid verleent een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2000 tot ongeveer € 4600. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het merk, het aantal KW en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ontdekken betaam je alle kosten en baten optellen en berekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de vermindering van energieverbruik en de subsidies. Meestal kom je uit op een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van 6,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met water-water en aardbronnen gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het systeem werkt samen met diverse warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met allerhande oplossingen. De gasketel (CV) blijft werken als er extra capaciteit nodig is. Vraag wel een vakbekwame installateur in Boornbergum. Daarbij kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers laten installeren. Een uitgebreide toelichting check je in onderstaande alinea.

Combineren met CR-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van merken als Brötje en Mark) is in deze situatie benodigd. De gasketel springt bij als de warmtevraag erg hoog is. Denk aan situaties bij strenge vorst. Tip: niet elke hr-ketel werkt samen met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Lees nu verder over hybride systeem in Tubbergen installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Smallingerland)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De stroom kan je met je eigen zonnepanelen genereren. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een goede stap richting een energieneutrale woning in Boornbergum.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler zit je nooit verlegen om heet water voor dagelijks gebruik, voor de bad/douche of om te wassen. Dergelijke boilers kan je bestellen in diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiegebruik zoek jij een kleine (150 liter) of een model met extra capaciteit (350 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren op het dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die je ’s avonds gebruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Boornbergum installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!