Hybride warmtepomp Boven-Leeuwen Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende cv-ketel (van Atag, Intergas, Nefit, Vaillant) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzaam alternatief. Interessante opties zijn zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer in trek, maar ook duur. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Boven-Leeuwen met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl ontdek je bruikbare informatie over werking, kosten, verschillende soorten, voordelen en nadelen enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de “gewone” mono cv-ketel. We zien het veel in Boven-Leeuwen. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een ongecompliceerde en voordelige aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 68%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige uitvoeringen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor praktisch elk type woning is er een geschikt systeem. Onthoud wel: redelijke isolatie is vereist. Welke uitvoering strookt met mijn huis? Verderop vind je aanvullende details over de 2 meest populaire installaties (of check Thercon warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Boven-Leeuwen. Een soort airco buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze opgevangen warmte gaat met leidingen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van de aangezogen lucht uit huizen. De warmte die hier wordt gewonnen wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride installatie is al verkrijgbaar vanaf €2800.

Simpele installatie

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Verantwoorde keuze

Minimaliseert gasverbruik met 60%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is voordelig, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente West Maas en Waal. Waar moet ik aan denken? Hieronder ontdek je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Boven-Leeuwen aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €450 per kalenderjaar. Eveneens reduceer je de CO2 uitstoot met 2100 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Lees nu verder over hybride warmtepomp Lutjebroek.

Type opstellingStroom & Gas verbruik*Energiekosten*Besparingen*CO2-uitstoot
HR-ketel1800 m3 gas€1134€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel800 m3 gas + 900 kWh per jaar€684€4502100 kilo

* Berekend op jaarbasis (update maart 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Boven-Leeuwen? (update maart 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, aansluitkosten, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Gelderland.

Kostprijs

Om te beginnen heb je de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 35% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Boven-Leeuwen.

ISDE Subsidie in Boven-Leeuwen

De landelijke autoriteit hanteert een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmtenet, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2100 – plus minus €4900. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het merk, capaciteit (kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te begroten moet je beslist alle baten en kosten verrekenen. De kosten van de installatie, de stroom/gas besparing en de subsidies. Meestal vloeit hieruit voort een interessant rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waar een grondboring bij komt kijken moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet tapwater voor direct gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit is mogelijk met tal van systemen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig bij piekverbruik. Selecteer zeker een vakbekwame installateur in Boven-Leeuwen. Verder kunnen jullie zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. De mening van onze vakmannen check je in onderstaande alinea.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijvoorbeeld van Berreta of natuurlijk Rendamax) is wel aan te raden. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er extra veel vraag is. Onder andere bij strenge vorst. Noemenswaardig: niet elke gasgestookte ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je een keuze maakt. Ook interessant: hybride systeem in Uden installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente West Maas en Waal)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kan jij mogelijk opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een goede stap richting gasvrij wonen in Boven-Leeuwen.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of voor de afwas. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieconsumptie maak je de keuze voor een kleine (150 liter) of grotere boiler (250 liter). Met grensverleggende zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Boven-Leeuwen laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!