Hybride warmtepomp Burgerveen Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende hr-ketel (Nefit, Atag, Remeha, Intergas) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw klassieke cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Hierbij kun je denken aan zonneboiler, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar ook duur. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Burgerveen met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Op deze pagina ontdek je meer informatie over subsidies, kosten, werking, verschillende soorten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw klassieke verwarmingsketel. Zeer populair in Burgerveen. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een simpele en vrij betaalbare manier om het gasverbruik terug te dringen. Verder is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 63%. De cv-ketel is alleen nodig bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna iedere situatie is er een rendabel type pomp. Let op: matige tot goede isolatie is noodzakelijk. Welke uitvoering rijmt met mijn situatie en budget? Hierna signaleer je aanvullende details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Climaveneta systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Burgerveen. Een buitenunit met ventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp werkt zeer efficiënt. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride opstelling er er al vanaf €3500.

Makkelijk te installeren

Binnen een dag geïnstalleerd

Een 'groen' systeem

Schroeft gasverbruik terug tot 50%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De aanschafprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Haarlemmermeer. Exacte aantallen? Hierna lees je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Burgerveen op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In het schema worden twee situatie nader bekeken. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – al gauw €290 op jaarbasis. Daarnaast daalt jouw Co2 uitstoot met 2250 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je bestrijdt het broeikaseffect. Lees nu verder over hybride warmtepomp Medemblik.

Installatie Energieconsumptie* Energierekening* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1750 m3 gas €1102,5 €0 3450 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 750 m3 gas + 1700 kWh per jaar €812,5 €290 2250 kilo

* Berekend op jaarbasis (update oktober 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Burgerveen? (update oktober 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, kosten van de installateur, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Holland.

Prijs van de apparatuur

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 35% van de verkoopprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Burgerveen.

ISDE Subsidie in Burgerveen

Het rijk heeft een gulle subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als biomassaketel, het warmtenet, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1000 tot €3600. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het merk, capaciteit (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te analyseren betaam je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de stroom/gas besparing en de subsidies. Normaal kom je uit op een noemenswaardig rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het systeem werkt samen met minimaal twee warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met verschillende oplossingen. De gasketel (CV) blijft werken als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Vraag wel een gediplomeerde installateur in Burgerveen. Tevens kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers installeren. Alles over dit onderwerp lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van bijvoorbeeld Bosch en Thermagas) is echter aan te raden. De gasketel springt bij als de warmtevraag erg hoog is. Denk aan situaties in de koudere maanden. Tip: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je overgaat tot de aankoop. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Venhuizen installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Haarlemmermeer)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een goede stap richting een energieneutrale woning in Burgerveen.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of om te wassen. Deze systemen kun je laten plaatsen in verschillende groottes. Met het aantal huisgenoten als basis en gebruik van energie zoek jij een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (275 liter). Via baanbrekende zonnecollectoren op jouw dak kan water worden verwarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Burgerveen aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!