Hybride warmtepomp Dalerveen Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Nefit, Atag) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Dalerveen met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, eenvoudig te installeren en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op deze website ontdek je handige details over verschillende soorten, terugverdientijd, kosten, voordelen en nadelen enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de welbekende mono cv-ketel. Zeer populair in Dalerveen. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouw. Een probleemloze en betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 84%. De cv-ketel springt alleen bij bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige types zijn puur voor de verwarming, en andere apparaten regelen het warme water. Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is noodzakelijk. Welk type pomp matcht bij mijn budget en eisen? Hieronder ontdek je praktische info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Hiseer systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dalerveen. Een speciale buitenventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat met leidingen naar de warmtepomp. Het systeem verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Dit betekent een lagere energierekening! Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €3100.

Handige snelle montage

Vloerverwarming is niet perse nodig

Een 'groen' systeem

Beperkt jouw gasverbruik met 55%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Coevorden. Dat klinkt goed, maar concreet? Hierna detecteer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Dalerveen aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemakkelijk €340 per jaar. Ook verminder jij CO2 uitstoot 2200 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Midlum.

Type systeemEnergieconsumptie*Energiekosten*Besparingen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1750 m3 gas€1102,5€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel750 m3 gas + 1450 kWh per jaar€762,5€3402200 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Dalerveen? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kostprijs, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Drenthe.

Prijs van het systeem

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kostprijs van het systeem. Daarnaast bedragen de installatiekostendoorgaans +/- 40% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Dalerveen.

Subsidie (ISDE) in Dalerveen

Het rijk hanteert een royale subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van het warmtenet, zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1300 – €4000. Het totale bedrag is een afgeleide van het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te schatten behoor je alle variabelen in een overzicht plaatsen. De aanschafkosten, de besparing op energie en de subsidies. Doorgaans ontstaat een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met aardwarmte (boring) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, genoeg warm tapwater, en om alle elektrische producten te laten werken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Hiervoor zijn verschillende systemen. De (CV) gasketel springt aan als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Selecteer minstens een ervaren installateur in Dalerveen. Daarbij kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers laten installeren. Meer over al deze combinaties lees je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van een merk als Ferroli of natuurlijk Rendamax) is in deze situatie cruciaal. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp bij piekverbruik. Wanneer? Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Noemenswaardig: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je een keuze maakt. Lees nu verder over hybride systeem in Vogelwaarde installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Coevorden)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kan jij mogelijk opwekken met zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar een woning zonder gasverbruik in Dalerveen.

Combineren met zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of voor de afwas. Deze systemen kun je laten plaatsen in verschillende groottes. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie kies je een kleine (100 liter) of grote variant (300 liter). Met behulp van innovatieve zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Dalerveen laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!