Hybride warmtepomp Eppenhuizen Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” gasgestookte ketel (zoals Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Interessante opties zijn zonneboiler, het warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Eppenhuizen met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je bespaart op je energierekening. Op deze website check je praktische informatie over verschillende soorten, energiekosten, energieverbruik, voordelen en nadelen en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de “gewone” CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Eppenhuizen. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en voordelige aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik verminder je zo met 62%. De CV-ketel “helpt” als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige apparaten zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is noodzakelijk. Welk systeem past bij mijn huis? Hieronder detecteer je meer info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Jifon verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Eppenhuizen. Een soort airco die buiten staat maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De pomp verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp benut de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte gaat naar de cv-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride oplossing er er al vanaf €3000.

Eenvoudig te plaatsen

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Verantwoord verwarmen

Verkleint jouw gasverbruik met 75%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is relatief goedkoop, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Eemsmond. Een berekening? Hieronder analyseer je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Eppenhuizen op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – ongeveer zo’n €460 per 12 maanden. Bovendien beperk je de uitstoot van CO-2 met 1950 kilo. Lekker geld overhouden en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Oosterblokker.

Situatie Verbruik energie* Energienota* Besparing* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 3150 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel 550 m3 gas + 850 kWh per jaar €516,5 €460 1950 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Eppenhuizen? (update juli 2024)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met aankoopkosten, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Groningen.

Prijs van het systeem

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 45% van het artikel. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Eppenhuizen.

Subsidie (ISDE) in Eppenhuizen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmtenet, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1700 tot +/- €3300. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het merk, capaciteit (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te berekenen moet je beslist alle aspecten met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op gas, en vanzelfsprekend de subsidie. Meestal resulteert dit in een serieus rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Bij complexe installaties met grondboring (aardbron) duurt dat aanzienlijk langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het systeem werkt samen met minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet tapwater voor direct gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan verschillende manieren. De (CV) gasketel springt aan als het erg koud is. Kies hiervoor altijd een betrouwbare installateur in Eppenhuizen. Daarbij kan jij zonnepanelen en een zonneboiler kiezen. De tips van onze experts check je in onderstaande alinea.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijv. van Brötje + Sentry) is in deze situatie nodig. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je opeens veel warm water gebruikt. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Actualiteit: niet iedere ketel is te combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je overgaat tot de aankoop. Lees nu verder over hybride systeem in Zaandam installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Eemsmond)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze energie kun je eventueel via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Eppenhuizen.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten voor sanitair gebruik of voor de wasmachine. Dergelijke boilers kan je bestellen in diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en gebruik van energie ga jij voor een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Met behulp van een speciaal type zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Eppenhuizen laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!