Hybride warmtepomp Kekerdom Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” hr-ketel (Atag, Vaillant, Intergas, Remeha) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Onder ander pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Kekerdom met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en het verbruikt amper gas. Op deze pagina check je bruikbare details over subsidies, kosten, verschillende soorten, werking enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel gasgestookte ketel. Zeer populair in Kekerdom. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Een probleemloze en niet al te dure oplossing om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik kan je zo reduceren met 74%. De hr-ketel doet alleen z’n werk bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Bedenk wel: enige vorm van isolatie is noodzakelijk. Welk systeem rijmt met mijn huis? Onderstaand analyseer je een korte uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Carrier).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Kekerdom. Een ‘airco achtig’ toestel “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze warmte gaat door een leiding naar het binnendeel. Deze verandert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit de aangezogen lucht uit huizen. De opgevangen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast bij het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Relatief goedkoop

Een hybride oplossing laat je al installeren vanaf €3400.

Gemakkelijk aan te sluiten

Vloerverwarming is niet perse nodig

Milieubewust product

Vermindert gasverbruik met 65%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is voordelig, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Ubbergen. Concrete cijfers? Onderstaand lees je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Kekerdom aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bespaart op je energielasten, en je stoot minder CO-2 uit. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – ongeveer zo’n €350 per jaar. Eveneens reduceer je de CO2 uitstoot met 2150 kilo. Flink wat goed besparen en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Lees nu verder over hybride warmtepomp Swifterbant.

Installatie Gas + Elektra verbruik* Energiekosten* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 3350 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 550 m3 gas + 1400 kWh per jaar €626,5 €350 2150 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Kekerdom? (update juli 2024)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kostprijs, installatiekosten, hoogte van de subsidie en extra stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Gelderland.

Kosten

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kostprijs van het systeem. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 35% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Kekerdom.

Subsidie (ISDE) in Kekerdom

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1600 tot €3100. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het type, vermogen (kW) en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te achterhalen behoor je alle aspecten optellen en berekenen. De totale kosten, de vermindering van energieverbruik en uiteraard je subsidie. In het algemeen vloeit hieruit voort een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem werkt ander dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je kiest namelijk altijd meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn tal van manieren. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als er extra veel vraag is. Neem minstens een ervaren installateur in Kekerdom. Ook kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Alles over dit onderwerp kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van bijvoorbeeld Berreta en Saunier Duval) is wel onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je opeens veel warm water gebruikt. Dat kan zijn op koude dagen. Actualiteit: niet elke cv werkt samen met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Vind alles uit over hybride systeem in De Bilt installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Ubbergen)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde elektriciteit kan jij mogelijk laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Kekerdom.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of voor de afwas. Dergelijke boilers kan je bestellen in formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie zoek jij een kleine (100 liter ) of grote variant (275 liter). Middels een speciaal type zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Ook een hybride systeem in Kekerdom laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!