Hybride warmtepomp Raalte Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke cv-ketel (van Vaillant, Remeha, Atag, Nefit) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw huidige ketel CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan het warmtenet, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, pelletkachel, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Raalte met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Met behulp van deze site ontdek je alle informatie over werking, subsidies, geschatte besparing, terugverdientijd en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke hr-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Raalte. Een dergelijk hybride opstelling is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouw. Een probleemloze en voordelige manier om de gasrekening te drukken. Verder is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 68%. De hr-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige installaties dragen bij aan ruimteverwarming, en andere installaties zijn puur voor het opwarmen van water. Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is vereist. Welk systeem sluit aan bij mijn woning? Verderop signaleer je een korte uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Thermics Energie subsidie).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Raalte. Het buitendeel (een soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze warmte gaat per een leiding naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. De pomp werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride oplossing vind je al vanaf €2900.

Handige snelle montage

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Erg milieuvriendelijk

Schroeft gasverbruik terug tot 80%. Slimme keuze!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Raalte. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand bekijk je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Raalte op).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je energielasten dalen, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – gemakkelijk €320 per jaar. Daarnaast beperk je de Co-2 uitstoot tot 2200 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en wel zo duurzaam. Lees nu verder over hybride warmtepomp Beltrum.

Situatie Energieconsumptie* Energierekening* Besparingen* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1700 m3 gas €1071 €0 3400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 700 m3 gas + 1550 kWh per jaar €751 €320 2200 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Raalte? (update juli 2024)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en het toekomstige energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Overijssel.

Prijs van de apparatuur

De meeste kosten zitten ‘m in de kostprijs van het systeem. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 35% van de kostprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Raalte.

Subsidie (ISDE) in Raalte

De landelijke autoriteit faciliteert in een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1000 tot +/- €4000. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te analyseren moet je alle variabelen in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en de hoogte van de subsidie. In het algemeen ontstaat een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met diverse warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Je kunt denken aan velerlei oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als er extra veel vraag is. Vraag altijd een gecertificeerde installateur in Raalte. Tevens kun je zonneboilers en ook zonnepanelen nemen. Meer daarover lees je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijvoorbeeld van Elco of Rendamax) is dan aan te raden. Je gasketel wordt alleen geactiveerd wanneer dat echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de winter. Actualiteit: niet elke hr-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je overgaat tot de aankoop. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Kapel Avezaath installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Raalte)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kun je eventueel via je eigen zonnepanelen opwekken. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Raalte.

Combineren met zonneboiler

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of voor de afwas. Je kunt ze aanschaffen in formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en behoefte aan energie zoek jij een kleine (175 liter) of grotere boiler (300 liter). Middels baanbrekende zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Wil je een hybride systeem in Raalte aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!