Hybride warmtepomp Randwijk Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, Atag, Nefit) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Bijvoorbeeld het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer in trek, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Randwijk met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Betaalbaar, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Hier bekijk je bruikbare uitleg over verschillende soorten, terugverdientijd, werking, subsidies en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de “gewone” gasgestookte ketel. Zeer populair in Randwijk. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een simpele en niet al te dure oplossing om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik minimaliseer je zo met 69%. De hr-ketel springt alleen bij bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige apparaten verwarmen puur de woning, en andere types dragen zorg voor water om te douchen. Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Let op: isolatie + HR++ glas is cruciaal. Welke installatie spoort met mijn woning? Hieronder check je meer details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Weider subsidie).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Randwijk. Een soort airco-installatie neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen energie gaat met een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het systeem heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride oplossing bestel je al vanaf €2100.

Handige snelle montage

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Toekomstbestendig

Verkleint jouw gasverbruik met 65%. Denk aan de wereld!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, de verschillende subsidies zijn serieus en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Overbetuwe. Wat is realistisch? Hieronder signaleer je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Randwijk op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €440 per jaarafrekening. Ook neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1700 kilo. Flink wat goed besparen en goed voor het milieu. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Benningbroek.

Type systeem Stroom & Gas verbruik* Kosten stroom + gas* Besparingen* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1500 m3 gas €945 €0 2900 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 500 m3 gas + 950 kWh per jaar €505 €440 1700 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juni 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Randwijk? (update juni 2024)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, installatiewerk, eventuele subsidie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Prijs van het systeem

Als eerste hebben we de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, vaak ongeveer 40% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Randwijk.

ISDE Subsidie in Randwijk

De overheid verleent een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1000 – plus minus €4900. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te achterhalen moet je beslist alle bovenstaande zaken verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en natuurlijk subsidie. In de regel kom je tot een noemenswaardig rendement + gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met aardwarmte (boring) ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met verschillende systemen. De (CV) gasketel springt aan op de piekmomenten. Zoek daarvoor wel een betrouwbare installateur in Randwijk. Daarbij kunnen jullie zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. Alles over dit onderwerp bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijv. van Elco of Rodiac) is echter nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er opeens veel vraag naar warmte is. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet elke gasgestookte ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Katwoude installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Overbetuwe)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kan jij mogelijk met je eigen zonnepanelen genereren. Deze stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Randwijk.

Zonneboiler

Met een eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt heet water voor dagelijks gebruik, voor de bad/douche of om te wassen. De boilers zijn er in grote en kleine versies. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiebehoefte maak je de keuze voor een kleine (200 liter) of een XL-systeem (400 liter). Via innovatieve zonnecollectoren op je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ’s middags wordt stroom opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Randwijk laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!