Hybride warmtepomp Rotterdam Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele hr-ketel (Nefit, Intergas, Atag, Vaillant) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Bijvoorbeeld zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Rotterdam met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je bespaart op je energierekening. Op de site bekijk je alle informatie over werking, subsidies, kosten, geschatte besparing en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Rotterdam. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een ongecompliceerde en voordelige aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 63%. De CV-ketel “helpt” als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Belangrijk: redelijke isolatie is vereist. Welk systeem rijmt met mijn budget en eisen? Hieronder bekijk je aanvullende details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Fujitsu installatie).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Rotterdam. Een soort airco die buiten staat maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van warmte in de ventilatielucht. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride opstelling bestel je al vanaf €2300.

Simpele installatie

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Duurzame oplossing

Reduceert gasverbruik met 75%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Rotterdam. Waar mag ik op rekenen? Hieronder detecteer je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Rotterdam op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts geeft onze expert een toelichting. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – eenvoudig €340 op jaarbasis. Tevens daalt jouw Co2 uitstoot met 1650 kilo. Flink wat goed besparen en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Boornbergum.

Installatie Stroom & Gas verbruik* Energierekening* Besparingen* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 2850 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 550 m3 gas + 1450 kWh per jaar €636,5 €340 1650 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Rotterdam? (update juli 2024)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Zuid-Holland.

Productprijs

Allereerst heb je de winkelprijs van de warmtepomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 30% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Rotterdam.

Subsidie (ISDE) in Rotterdam

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een royale subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1200 tot +/- €3800. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het type, het aantal KW en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te analyseren dien je alle aspecten verrekenen. De aanschafkosten, de besparing op je energierekening, en vanzelfsprekend de subsidie. Over het algemeen kom je uit op een serieus rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor minimaal twee warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met velerlei opstellingen. De traditionele gas ketel werkt als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Zoek daarvoor minstens een ervaren installateur in Rotterdam. Tevens kun je zonneboilers en ook zonnepanelen nemen. Alles over dit onderwerp tref je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijvoorbeeld van Elco en ook Junkers) is echter nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp wanneer dat echt nodig is. O.a. bij strenge vorst. Let op: niet elke CV-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je een keuze maakt. Vind alles uit over hybride systeem in Kropswolde installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Rotterdam)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kun je optioneel via je eigen zonnepanelen opwekken. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Rotterdam.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun je altijd gebruik maken van heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of voor de wasmachine. De boilers zijn er in verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of een XL-systeem (300 liter). Middels slimme zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ’s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Rotterdam laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!