Hybride warmtepomp Sint Maartensbrug Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Intergas, Vaillant, Atag) verdwijnt vanaf 2021. Jouw klassieke cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Onder ander pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Sint Maartensbrug met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Hieronder vind je bruikbare informatie over kosten, terugverdientijd, werking, geschatte besparing en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw huidige ketel verwarmingsketel. Een vrij gangbare installatie in Sint Maartensbrug. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe huizen. Een probleemloze en betaalbare benadering om het gasverbruik terug te dringen. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 68%. De CV-ketel “helpt” bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten zorgen voor een verwarmd huis, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een passende installatie. Let op: redelijke isolatie is benodigd. Welk type pomp past bij mijn huis? Onderstaand bekijk je een vergelijking van de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Bosch warmtepompen).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Sint Maartensbrug. Een buitenunit maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze energie gaat met een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie is bijzonder effectief. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride opstelling laat je al installeren vanaf €3500.

Gemakkelijk aan te sluiten

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Een 'groen' systeem

Verminder het gasverbruik met 80%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is relatief goedkoop, jij kan aanspraken maken op subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Schagen. Waar mag ik op rekenen? Hieronder check je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Sint Maartensbrug aan).

Besparen met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Op onze website kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – om en nabij de €390 per 12 maanden. Eveneens beperk je de uitstoot van CO-2 met 2000 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en daarnaast erg milieubewust. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp De Bilt.

Type systeem Gas + Elektra verbruik* Energienota* Bezuinigen* CO2-uitstoot
HR-ketel 1500 m3 gas €945 €0 3200 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 500 m3 gas + 1200 kWh per jaar €555 €390 2000 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Sint Maartensbrug? (update juli 2024)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met aankoopkosten, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Holland.

Kostprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit het tarief voor de pomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 35% van de productprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Dit dien je met elkaar te verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Sint Maartensbrug.

ISDE Subsidie in Sint Maartensbrug

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1500 tot +/- €5000. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het merk, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te achterhalen behoor je alle soorten opbrengsten en kosten verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op gas, en uiteraard je subsidie. In de meeste gevallen vloeit hieruit voort een behoorlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) moet je rekening houden met 11 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor meerdere warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan verscheidene combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het erg koud is. Kies hiervoor altijd een gecertificeerde installateur in Sint Maartensbrug. Tevens kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. De tips van onze experts tref je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van merken als Baxi of Sentry) is echter onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je opeens veel warm water gebruikt. Dat kan zijn als de temperatuur buiten laag is. Actualiteit: niet elke hr-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je een keuze maakt. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Longerhouw installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Schagen)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kan je laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Sint Maartensbrug.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van warm water om te benutten in de badkamer of voor de afwas. Deze systemen kun je laten plaatsen in allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en behoefte aan energie zoek jij een kleine (150 liter) of grote variant (325 liter). Middels speciale zonnecollectoren op je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die je ’s avonds gebruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Sint Maartensbrug laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!