Hybride warmtepomp Zoeterwoude Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw klassieke hr-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Voorbeelden zijn infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, pelletkachel, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, maar ook duur. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Zoeterwoude met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en erg duurzaam. Op de site vind je praktische details over voordelen en nadelen , terugverdientijd, verschillende soorten, geschatte besparing enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de oude & vertrouwde gasgestookte ketel. We zien het veel in Zoeterwoude. Zo’n hybride oplossing is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe huizen. Een simpele en vrij betaalbare wijze om te besparen op de energienota. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 72%. De hr-ketel is alleen nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige systemen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor praktisch elk type woning is er een passende installatie. Onthoud wel: matige tot goede isolatie is een vereiste. Welke installatie spoort met mijn woning? Hierna vind je een korte uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over ADG Dynamics verwarming).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Zoeterwoude. Een soort airco die buiten staat “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen energie gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze vormt de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De warmtepomp werkt zeer efficiënt. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat laat je al installeren vanaf €2900.

Eenvoudig te plaatsen

Vloerverwarming is niet perse nodig

Duurzame oplossing

Verminder het gasverbruik met 50%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Zoeterwoude. Exacte aantallen? Hieronder vind je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Zoeterwoude op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. Op onze website kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemakkelijk €410 per jaarafrekening. Daarbij minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2150 kilo. Goed voor jouw portemonnee en jij bent duurzaam bezig. Nu ook online: hybride warmtepomp Holwerd.

Installatie Stroom & Gas verbruik* Energiekosten* Bezuiniging* CO2-uitstoot
HR-ketel 1600 m3 gas €1008 €0 3350 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 600 m3 gas + 1100 kWh per jaar €598 €410 2150 kilo

* Per 12 maanden (update september 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Zoeterwoude? (update september 2021)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Zuid-Holland.

Prijs van het systeem

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 25% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Verreken de stroom- en gaskosten voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Zoeterwoude.

Subsidie (ISDE) in Zoeterwoude

De landelijke autoriteit hanteert een historische subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als pelletkachels, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2000 tot ongeveer € 2700. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, capaciteit (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te analyseren dien je alle type kosten en baten in een berekening gooien. De kosten van de installatie, de besparing op je energienota, en de subsidies. Normaal kom je tot een interessant rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn allerhande opstellingen. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Neem altijd een ervaren installateur in Zoeterwoude. Ook kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler nemen. De tips van onze experts tref je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijvoorbeeld van Bosch + Remeha) is echter aan te raden. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer extra capaciteit gewenst is. Dat kan zijn in de koudere maanden. Tip: niet elke traditionele ketel kun je combineren met een warmtepomp. Lees je goed in alvorens jij het systeem gaat bestellen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Rotsterhaule installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Zoeterwoude)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kun je eventueel met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Zoeterwoude.

Zonneboiler aansluiten

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar verschillende groottes. Met het aantal huisgenoten als basis en energieconsumptie selecteer je een kleine (175 liter) of een XL-systeem (300 liter). Met behulp van een speciaal type zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Zoeterwoude installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!