Hybride warmtepomp Dalen Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” hr-ketel (Intergas, Vaillant, Atag, Remeha) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “oude” hr-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Bijvoorbeeld het warmtenet, pelletkachel, biomassaketel, elektrische cv-ketel, zonneboiler of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar ook duur. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Dalen met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, het past in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Hier signaleer je handige details over subsidies, voordelen en nadelen , verschillende soorten, geschatte besparing en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de oude & vertrouwde mono cv-ketel. Zeer populair in Dalen. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouwprojecten. Een simpele en voordelige wijze om het gasverbruik terug te dringen. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 83%. De hr-ketel “helpt” als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere apparaten zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Belangrijk: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welk model sluit aan bij mijn woning? Onderstaand bekijk je een korte uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Hewalex systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dalen. Een soort airco die buiten staat onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het systeem werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €2300.

Simpele installatie

Je hele huis hoeft niet over de kop

Verantwoord verwarmen

Beperkt jouw gasverbruik met 80%. Dat is onze plicht!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De investering ligt laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Coevorden. Wat is realistisch? Hierna lees je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Dalen op).

Besparen met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je stoot minder CO-2 uit. In de tabel schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – tot wel €360 per jaarafrekening. Bovendien daalt jouw Co2 uitstoot met 2100 kilo. Flink wat goed besparen en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Middenmeer.

Type installatieEnergieverbruik*Energiekosten*Besparing*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel650 m3 gas + 1350 kWh per jaar€679,5€3602100 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Dalen? (update juni 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Drenthe.

Prijs van het systeem

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de prijs van het fysieke product. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 35% van de pomp-kosten. Je stroomverbruik neemt toe, maar veel minder (duur) gas. Dit dien je met elkaar te verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Dalen.

ISDE Subsidie in Dalen

De overheid hanteert een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €800 tot +/- €5000. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te berekenen moet je alle type kosten en baten verrekenen. De totale kosten, de stroom/gas besparing en de subsidies. Normaliter ontstaat een serieus rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6 jaar. Voor dure systemen met grondboring (aardbron) gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem werkt ander dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Dit kan met tal van oplossingen. De (CV) gasketel springt aan als er extra capaciteit nodig is. Vraag zeker een vakbekwame installateur in Dalen. Bovendien kan je zonnepanelen en een zonneboiler aanschaffen. De tips van onze experts lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijvoorbeeld van Bosch + Rodiac) is in deze situatie benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking als je opeens veel warm water gebruikt. Dat kan zijn als de temperatuur buiten laag is. Update: niet elke cv werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je een keuze maakt. Zoek ook naar hybride systeem in Voerendaal installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Coevorden)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kun je eventueel via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar gasvrij wonen in Dalen.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken voor sanitair gebruik of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Op basis van het aantal bewoners en energieconsumptie maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of grote variant (275 liter). Dankzij baanbrekende zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Wil je een hybride systeem in Dalen laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!